02 ag. 2011

El fatxa Ginés

Publicat en 15:09 sota España,ESPORTS

No ens haurien d’estranyar coses com les que van passar ahir, i que ja han passat altres vegades en aquesta “EJPAÑA” representada per castanyoles, toros, pandereta, flamenc i fatxes com l’inefable Ginés. Em preguntareu qui és aquest Ginés. Us ho explico:

Ginés Meléndez, seleccionador de la selecció  Sub-19 espanyola de futbol, ha desencadenat la polèmica a les xarxes socials, després que ahir, durant la celebració de la victòria a la final de l’Europeu de Romania, li arrabassés la bandera d’Astúries -que li havia donat la seva mare- al migcampista asturià Juan Muñiz. La selecció Sub-19 havia sortit victoriosa enfront de la República Txeca. L’alegria regnava entre els jugadors i l’atmosfera era de celebració i alegria sobre la gespa de l’estadi romanès. No obstant això, l’ambient es va enrarir quan el seleccionador es va dirigir de manera brusca cap al migcampista Juan Muñiz per arrabassar-li de males maneres la bandera del Principat d’ Astúries que el noi s’havia posat sobre les espatlles. A Meléndez no li va agradar que l’asturià fes gala del seu origen en una celebració que –segons ell- s’havia de fer “en nom d’Espanya” i, per tant, no estaven permeses les banderes regionals.

En fi, com passa més o menys sempre! Ja s’han donat cassos de crítiques semblants quan en algun esport algun català ha tret la senyera i l’ha mostrat de forma ostensible i públicament. Encara hi han molts espanyols –gent fatxa com aquest entrenador- que no els agrada que es faci ostentació de banderes que no siguin les espanyoles. I continuen sent entrenadors sense cap tipus de problema, cosa que no s’entén gaire i menys enacara després que aquest mateix entrenador deixés celebrar en una altra ocasió un títol al jugador Arizmendi amb una bandera franquista sense cap tipus de problema. Un autèntic fatxa, vaja!

No obstant això, la polèmica s’ha estès com la pólvora a les xarxes socials, fins al punt que Ginés Meléndez s’ha convertit en ‘trending topic’ (tema del moment) a Twitter a Espanya. El seleccionador ha estat objecte de burles i hipèrboles sota el hashtag (etiqueta)#ginesfacts amb escrits ben interessants i que posen orelles de ruc a aquest senyor.

I el pitjor de tot: segur que ningú li diu res i segur que continuarà d’entrenador sense problemes. Enteneu ara perquè a alguns no ens interessa gens continuar sent espanyols? Direu que potser és simplement una anècdota. Sí, potser sí, però una anècdota que podríem elevar a categoria.

3 respostes

3 respostes a “El fatxa Ginés”

 1. Vilaen 03 ag. 2011 en 11:26 1

  Aquest és una autèntica actitud feixista segons els diccionari:
  (feixisme: Actitud autoritària, arbitrària, violenta, etc., amb què hom s’imposa a una persona o a un grup.)
  Ja ens ho feien a l’escola quan érem petits. Ara s’ha estès als camps de futbol, a les comissaries, als aeroports… Els espanyols en són mestres d’això

 2. Franen 07 ag. 2011 en 12:02 2

  Ooooooohhhhhhh un ejpañol con una bandera ejpañola, como siempre ni idea de historia, el águila de la bandera no tiene nada de fascista ni franquista, es el águila de San Juan, que instauraron los reyes católicos. Isabel de Castilla y Fernando de Aragón, nada menos que en el siglo XV. Asi que si un español muestra un simbolo de nuestra nación vosaltres a callar. Yo no veo en los periódicos de mi país echándose las manos a la cabeza, cuando vosaltres sacais simbolos de vuestro

 3. Jaume Pubillen 08 ag. 2011 en 13:46 3

  Mira, Fran. Tinc tantes poques ganes de discutir d’aquests temes que he hagut de fer un gran esforç per contestar-te.
  Només et diré una cosa: Si a aquest tal Ginés i a gent com tu us sembla que encara es pot treure impunement en públic una bandera anticonstitucional i no passa res…malament anem. D’això jo també en dic feixisme i, pel que es veu, encara en quedeu molts. I alguns de vosaltres inclús aneu impunement a llistes electorals… En altres paisos una mica més normalitzats democràticament no se us permetria.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*