01 des. 2009

Un home vulgar?

Publicat en 0:11 sota Pepe Mujica,POLÍTICA,Uruguai

Llegia ahir l’opinió d’un uruguaià que deia que el nou president faria quedar malament Uruguai perquè és un home vulgar, mal parlat, mal educat…. i no sé quantes coses negatives més deia d’ell.

Mireu: el Pepe Mujica serà moltes coses i tindrà molts defectes, però vulgar no ho és. Això us ho puc ben assegurar. Aquesta persona que escrivia això, no deu saber què és la vulgaritat o bé té un concepte molt pobre del que val una persona. Equipara vulgaritat amb poca formació, amb poca cultura, amb formes poc refinades. I no és això, amics meus, no és això!

Vulgar és aquell que no té mires, que es deixa portar per la rutina, que no té projectes, que és conformista amb tot.  No és la ignorància, ni l’escassetat d’intel ligència, no és la curtedat de vista intel.lectual, sinó la d’horitzons. L’home que ells anomenen"vulgar" pot ser discret, savi, dotat de talents, genial i fins i tot brillant en molts aspectes. Hi ha gent que no ha anat mai a l’escola i dóna mil voltes a grans intel·lectuals. Una cosa és ser curt de mires (hi ha gent molt culta ben curta de vista) i una altra saber veure l’important de la vida, tenir somnis i grans idees (i per això no s’ha d’haver anat a l’escola).

Mujica no sé si serà un bon president o no. Però de vulgar, res de res. I no farà quedar malament el país perquè no vesteixi bé, perquè no sigui elegant, perquè no sàpiga fer grans discursos. Si per cas, el farà quedar malament si no governa per a tothom, si no governa amb justícia, si no mira per al bé del més desfavorits, si roba tant com pot (com algun altre president anterior ha fet…).

No serà un heroi, potser. A la vida no cal ser heroi dels grans, dels que surten als llibres. A la vida tots podem i hem de ser herois quotidians, d’aquells que no fan gaire soroll. Tots ho som si sabem trencar el jou de la vulgaritat.

Etiquetes de Technorati: ,,

2 respostes

2 respostes a “Un home vulgar?”

 1. Heteryen 03 des. 2009 en 15:24 1

  SI jAUME, TIENES RAZON EN LO VULGAR.
  PORQUE NADIE VULGAR PUEDE SER LADRON, ASESINO.
  Y AUN QUERER GOBERNAR UN PAIS DEMOCRATICO.
  QUIEN NO VIVE ACA, NO TIENE DERECHO A OPINAR, POR LOS DICHOS DE LA PRENSA Y OTROS MEDIOS.
  ASI HEMOS DEMOSTRADO QUE CADA DIA SOMOS MAS INCAUTOS.
  Y VIVA LA PEPA……..PERDON EL PEPE.

 2. jaumepubillen 03 des. 2009 en 22:05 2

  Como ya puedes suponer, no estoy de acuerdo. Y que no pueda opinar porque no viva ahi es un argumento que no entiendo. Pero no pienso discutir contigo.
  Un abrazo

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*