17 oct. 2012

Cretins, imbècils, estúpids i bojos

Publicat en 19:40 sota Catalunya,Independència,POLÍTICA

image001

Vinyeta de @ferranmartin- lainformacion.com

Si mirem el diccionari veurem que totes aquestes paraules amb que he titulat el post d’avui tenen un significat semblant: són atribuïbles totes a algú que té poc enteniment o quan algú quan diu una gran bestiesa.

Però no he posat aquest títol perquè sí. De fet, les he tret d’un llibre que potser alguns de vosaltres haureu llegit (o no, perquè és una mica feixuc). Em refereixo a “El pèndol de Foucault” d’ Umberto Eco, on al principi del llibre hi ha un fragment deliciós (i digne d’un gran escriptor com ell) en el que els dos personatges més importants es coneixen i tenen una interessant conversa sobre aquest tema, o sigui, sobre cretins, estúpids, imbècils i bojos. Segons ell no són pas la mateixa cosa. Hi ha lleus o grans diferències, segons com es miri. Umberto Eco les explica i, una vegada llegides i païdes (perquè a vegades costen de pair les seves filosofades), tenen la seva raó i hi veus el quid de la qüestió.

Jo diria que aquests dies a Espanya estan aflorant de cop – com en una primavera en plena tardor- tots aquests espècimens d’una gran realitat que semblava amagada o finament dissimulada fins ara: Espanya deu tenir la quantitat més gran per metre quadrat d’imbècils i cretins de tot el planeta terra i part de la nostra galàxia. Ho dic perquè sembla que es facin la competència entre ells i les pàgines dels diaris en veuen amb feina per poder encabir tanta estupidesa plegada -ara d’un, ara d’un altre- que va caient compassadament dia sí, dia també i que els mitjans van recollint com per després algú es pugui entretenir a fer una compilació que es vendria prou bé. Recordeu aquella famosa “Antologia del disparate” que va sortir fa anys i que va tenir tant d’èxit’ Doncs ara podríem fer una antologia de les estupideses i segur que li faria la competència.

De fet –si volem ser sincers- els que guanyen de carrer en tota aquesta cursa són la gent del PP. I guanyen de carrer perquè aquests dies són els que més parlen í, potser per això, són els que més ruqueries diuen, algunes carregades de mala llet, tot sigui dit. A vegades penso que no hi ha només estupidesa en aquesta gent sinó molt mala intenció i molta mala baba. Us estalviaré cap mostra perquè podreu trobar tota la col·lecció als diaris sense massa esforç.

Umberto Eco fa dir a un dels personatges que “ l’estúpid fins i tot pot dir alguna cosa correcta, però per raons equivocades. Es poden dir coses equivocades, amb la condició que les raons siguin correctes”. Aquests del PP superen tot això i ni diuen coses correctes, ni les raons són correctes. Diria que s’han begut l’enteniment i ja ni els queda la capacitat de raonar. Jo he escoltat fins i tot algú de la seva corda que diu que es passen una mica i que no fan més que preparar el terreny perquè a Catalunya en les pròximes eleccions  treguin una llarga majoria absoluta els independentistes. Potser sí que té raó aquesta persona. A vegades l’exageració pot portar aquestes greus conseqüències (greus per a ells i perfectes per nosaltres) i pot ser la millor campanya electoral que puguin fer.

4 respostes

4 respostes a “Cretins, imbècils, estúpids i bojos”

 1. Xavi Soleren 18 oct. 2012 en 23:20 1

  Hola Jaume! La qüestió, em penso jo, és que el PP és la cara més dura (mai millor dit ) del nacionalisme espanyol, però en el fons gairebé tots són iguals. Fins i tot Josep Pla, que es va acomodar i va simpatitzar amb el franquisme (potser per interessos personals) va dir allò de “Quan es parla de Catalunya el més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres”. I també tens tota la raó amb la gran proporció de cretins que formen part del front espanyolista, i és veritat que ens estan fent la feina bruta quedant en evidència un dia rere l’altre.
  Tal i com va dir el president Artur Mas, el conflicte ja s’ha internacionalitzat i enguany tothom coneix Catalunya i “el problema catalán”. Els espanyols no tenen cap mena de cultura democràtica i això ho veu tot el món i va en favor nostre. Jo crec que el meu fill podrà créixer en una Catalunya sobirana per què això ja no té aturador i l’Europa democràtica on som no permetrà cap mena d’actuació feixista i militar per part del país veí.
  Una abraçada Jaume i visca Catalunya lliure !!!

 2. Daseinen 19 oct. 2012 en 9:07 2

  Doncs jo no he sentit pas tots aquests insults. De fet he conegut molts madrilenys i mai m’han insultat.
  Tot demagògia xenòfoba.

  http://pensarhispanico.blogspot.com.es/2012/10/12-octubre-barcelona.html

 3. Xavi Soleren 19 oct. 2012 en 13:45 3

  Dasein em sembla perfecte que visquis en una bombolla on tens el teu propi món de color rosa i ple de llaminadures, però l’exemple més recent el tenim amb el Sr. Andrés Iniesta (jugador manxec del Barça) a qui li han dit de tot pel simple fet de dir que també se sent català, l’han insultat i desqualificat i no quatre gats, moltíssims espanyols.
  Vaig fer el servei militar a Zaragoza (ja fa vint anys) i vaig tornar d’allà més independentista que mai veient que la majoria senten autèntic ODI cap a Catalunya i els catalans, amb frases del tipus: “Ah, ¿pero eres catalán? Pues no pareces mala persona” i coses per l’estil.
  Xenofòbia és l’anticatalanisme que es respira a les Espanyes, a Catalunya sempre s’ha acollit a tothom que ha vingut de fora a guanyar-se la vida honradament.
  Demagògia i xenofòbia és el que esteu demostrant els nacionalistes espanyols com tu i que criminals de guerra com l’Aznar amenacin amb accions judicials.
  Que tinguis un bon dia.

 4. Jaume Pubillen 19 oct. 2012 en 18:15 4

  Xavier: En moments com aquest va sortint molta gent que no creu en la democràcia. Són anticatalans però són, sobretot, molt poc demòcrates perquè ni volen que es faci un referendum… Fins ara alguns no gosaven sortir ala llum i ara comencen a fer-ho. És millor així perquè cadascú mostra el que és i el que pensa (i no cal dir que hi tenen tot el dret a fer). Però potser que també ens deixessin opinar a nosaltres, no et sembla? Alguns ja els coneixíem i altres surten ara. I els que sortiran!!!
  Una abraçada, Xavier.

  Senyor Dasein: No perdré el temps en refutar res del que diu. Només el convido a escoltar emissores com Intereconomia i altres semblants. Jo tinc molts amics madrilenys i molta gent d’altres llocs que tampoc m’han insultat mai. Però no podem negar que n’hi han molts que ens insulten. I si ho vol negar, pot fer-ho. Però llavors pensaré que potser viu en una bombolla (com molt bé diu el Xavier en el seu comentari) o és un cínic.
  Una abraçada

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*