30 ag. 2011

Ser bo, generós o savi?

Publicat en 10:56 sota FILOSOFIA

Hi havia un mestre sufí que parlava als deixebles i amics reunits al seu voltant. Els deia:

– Un home bo és aquell que tracta els altres com a ell li agradaria ser tractat. Un home generós, d’altra banda, és aquell que tracta als altres millor del que ell esperaria ser tractat. Però, un home savi és qui sap de quina manera i fins a quin punt ell mateix i els altres haurien de ser tractats.

Algú entre els presents (algú que tenia la mania de jutjar i classificar), va preguntar:

– Però, mestre, què és millor: ser bo, generós o savi?

El mestre, gairebé sense immutar-se, va contestar:

– Si ets savi, no has d’estar obsessionat tot el dia amb ser bo o generós. Només estàs obligat a fer en cada moment el que és necessari.

2 respostes

2 respostes a “Ser bo, generós o savi?”

  1. Josep Mariaen 30 ag. 2011 en 14:36 1

    Com diu la dita: lo bo, si breu, dues vegades bo. Y això que has escrit és molt bo i bonic, Jaume. Ara bé, si haguessis posat que el mestre, en lloc de sufí, hagués estat espanyol, no m’ho creuria pas. Una abraçada.

  2. Jaume Pubillen 31 ag. 2011 en 11:31 2

    Gràcies, Josep Maria, per llegir-me. Però he de confessar humilment que aquest text no és meu. És un conte sufí que no recordo d’on vaig treure. Em va agradar, el vaig copiar i avui l’he ofert a tothom perquè el gaudeixi.
    Marxa una abraçada des de Catalunya cap a Còrdoba!

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*