01 gen. 2011

Aprendre xinès

Publicat en 12:03 sota Autocrítica

Com és preceptiu, començo l’any pensant en quins bons propòsits em cal fer.

M’hi poso una estona seriosament i me’n surten un fotimer. En primer lloc em surten els típics: fer esport, aprimar-se, dedicar més temps a llegir i menys a l’ordinador ordinador, canviar alguna cosa del meu caràcter, ordenar els llibres, telefonar més a la família i als amics, deixar de fumar (ai no, que ja no fumo….), aprendre anglès, viatjar més…

Veig que són els de sempre i que són molts, massa per poder-los dur a terme tots. Em proposo –altra vegada molt seriosament- reduir-ne uns quants i quedar-me amb els fonamentals.No sé pas quins triar!

Després de tornar-hi a pensar una bona estona i veure que no me’n sortiré, decideixo canviar de propòsits com qui canvia de camisa. Total… ningú me’n demanarà comptes.

Decideixo, finalment, estudiar xinès. L¡altre dia a la tele vaig escoltar un expert -mot expert-  que deia seriosament –molt seriosament- que el xinès mandarí era la llengua del futur. Per tant, m’ho vaig creure a ulls clucs. Decideixo, per tant, començar a estudiar xinés mandarí aquest any 2011 (com costa escriure 2011 !!!).

Em disposo seriosament (altre cop seriosament)  a veure com ho puc fer i ho demano a Sant Google que, com sempre, m’ofereix totes les oportunitats del món i em porta fins a la pàgina adequada. Aquí està, davant els meus ulls la gran meravella http://www.xina.cat/ 

Entro, me la miro i me la remiro. M’ho torno a pensar una estona i definitivament arribo a la conclusió que deixaré aquest meu bon propòsit per l’any vinent i que, de moment, seguiré amb la meva vida de sempre.

Que tingueu tots un bon any nou, carregat de bons propòsits!

5 respostes

5 respostes a “Aprendre xinès”

 1. marcen 01 gen. 2011 en 18:26 1

  Joem conformaria si pogués deixar de fumar. Bon any i a veure si aconsegueixes algun propòsit.

 2. Jaume Pubillen 01 gen. 2011 en 21:24 2

  Hola Marc: Alguna cosa buscarem per tal que aquest nou any tingui sentit i sigui nou de veritat.
  Una abraçada i bon any nou a Cal Rèflex.

 3. Mariaen 01 gen. 2011 en 23:28 3

  Em sonen aquest propòsits… no són els que vaig fer jo l’any passat? Això sí, canviant el xinès mandarí per l’anglès… estic seriosament convençuda que aquest any els tornaré a proposar.

 4. Jaume Pubillen 01 gen. 2011 en 23:39 4

  Maria: Em sembla que tots els bons propòsits de començament d’any són semblants. Que després es compleixin ja és una altra cosa!
  Abraçades

 5. Natividad López Langaen 02 gen. 2011 en 7:13 5

  Al Año Nuevo le pido…quedarme como estoy y sobre todo tranquilidad, mucha.
  Saludos cordiales

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*