16 set. 2009

Emigració: profit o nosa?

Publicat en 19:58 sota Emigració,SOCIETAT

Imatge treta de http://partido.marianistas.org/

Hem convertit l’emigrant en una "cosa"  que ens resulta útil o ens molesta. La cultura de "l’usar i llençar" ha fet que la nostra societat hagi anat buscat en cada moment allò que li és més útil: quan ha necessitat mà d’obra barata ha portat emigrats d’allà on ha convingut, sense miraments de cap mena. Ara que ja no hi ha feina, ens fan nosa i cal que se’n vagin. Ja els hem fet servir i ara ja els podem llençar a les escombraries.

Aquesta és la trista realitat que percebo en converses amb la gent. Ara que les places són plenes de gent sense feina (la majoria gent de fora) els comentaris són: no sé pas què hi fan aquí aquesta gent! Se n’haurien de tornar als seus països! Ara fan lleig i fan nosa. No es valora que són persones que tenen darrere seu una família i uns fills que potser ja han començat a integrar-se aquí. No es valora tota la riquesa que ens han donat, fruit del seu treball. No es valora gran cosa més i em sembla que és una llàstima perquè la nostra societat, poc a poc, va perdent valors i continguts morals. Ni tan sols sabem valorar aquells que són bona gent, treballadors, que s’han integrat a la nostra societat i que són uns ciutadans exemplars. Els posem a tots al mateix sac i els convertim a tots en sospitosos. Alguns sí que ho són, no ho negaré pas. Alguns sí que són mals ciutadans, mals veïns i males persones. D’acord. Més o menys com els catalans de soca-rel…. Diuen que a la vinya del Senyor hi ha de tot. De tota mena i de tots colors.

I la crisi econòmica ho agreuja tot plegat. Però això no ens ha de fer persones injustes i sense criteri. Hem de pensar que potser és un bon moment per la solidaritat i per ser més justos socialment.

Etiquetes de Technorati: ,

Una resposta fins a ara

Una resposta a “Emigració: profit o nosa?”

  1. jrrofen 16 set. 2009 en 20:11 1

    ei! Jaume
    El treballadors som com un clinex,“usar y tirar” això també passa amb els autòctons les empreses els usen, ens usen i a la mes petita fusió a la calle. Tot plegat un femer. No se pas on son els valors company,,,

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*