24 gen. 2009

Fauna i flora: El pop.

Publicat en 15:40 sota SOCIETAT

Si us dic que el pop és un animal de la nostra fauna de terra endins em direu que estic tocat de l’ala. Però és veritat: de pops en trobareu a tot arreu: mar endins i terra enllà.El pop és un animaló amb un munt de tentacles. No sé quants, però molts. I els fa servir tots! I més en tingués! Els ocupa tots en tots moments. Mira de fer-se seu tot el que té al seu voltant. Ho agafa tot molt fort i no ho deixa. Costa molt desfer-se dels pops. Viu del que pot arreplegar. Se n’aprofita. Se n’alimenta.A més de tentacles, té uns bons ulls. Ben grossos i ben oberts. De cervell no sé si en té massa, però tampoc té massa importància. No li cal, perquè la feina li fan els altres.Li agrada controlar. Li agrada fer-se seu tot el que l’envolta. S’amaga i espera. I sempre cau algun incaut. Llavors, l’agafa, l’estreny fort i …ja ha begut oli! Ja no se’n pot desfer més.I també hi ha una altra classe de pops:Els mol·luscs cefalòpodes que posseeixen vuit braços amb dues fileres de ventoses en cadascun d’ells. Es caracteritza per tenir el cos tou amb un cervell ben desenvolupat i dos ulls grans i complexos que li donen una bona visió.Poden arribar a canviar, de forma molt ràpida, el color i la textura de la seva pell. Passen gran part de la seva vida amagats entre les roques i forats naturals i moltes espècies, com el pop comú, poden arribar a créixer fins a 1 m. de llarg.Viu en fons rocosos a les zones litorals. A l’hivern el pop comença a acostar-se a la costa per realitzar la reproducció, romanent al litoral fins a la primavera. És un animal de costums nocturnes i s’alimenta de crustacis, peixos petits i mol·luscs.Però aquests darrers no m’interessen gens ni mica… si no és al plat.Etiquetes de Technorati: ,

3 respostes

3 respostes a “Fauna i flora: El pop.”

 1. jrrofen 24 gen. 2009 en 18:23 1

  Hola Jaume: No en sabia pas tant dels pops! Dius que “de pops en trobareu a tot arreu” quant llegia anava pensat en una altre classe de pop “El Pop Humà” que també “Ho agafa tot molt fort i no ho deixa” llegia al diari que ara tornen estar de moda els suïcidis (…) dels POPS que ho han arreplegat tot i ara veuen com els tentacles ja no tenen força per suportar les grans pèrdues. josep

 2. Joaquimen 25 gen. 2009 en 10:53 2

  Jaume, l’estiu que bé baixa a l’Ampolla, a partir de finals d’agost i tels ensenyaré de prop. Són una passada. Són, efectivament, tot cervell, molt ilel.ligents i, com a tals, molt curiosos, molt “xafarders” (això és més llarg d’explicar)
  Jo, ho sento, me’n menjo algun. És per allò de l’equilibri ecològic…

 3. jaumepubillen 25 gen. 2009 en 14:34 3

  Josep: És que parlava del pop humà. Justament aquest és el perillós. L’altre, pobrissó, no fa cap mal. I com diu el Joaquim en la seva resposta, al plat és exquisist.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*