18 gen. 2009

61: Estreno nova dècada.

Publicat en 22:23 sota PSICOLOGIA

19 de gener de 1948. Diu que era un dia de fred i neu. No ho recordo. Era molt petit. Tant petit, que acabava de néixer.Van dir que em dirien i em diria Jaume. No vaig dir res ni vaig protestar, entre altres raons, perquè no sabia parlar. No em sembla malament el nom. El meu oncle (padrí de bateig) també se’n deia. La culpà va ser seva…Almenys no em van posar un nom d’aquests tan moderns impronunciables…De tota aquesta història ja fa 61 anys. Entro en una nova dècada, cosa que em fa pensar una mica. Darrerament sembla que poso més atenció a certes coses, a certs detalls insignificants que sembla que es tornen més significatius i més profunds. I, per suposat, més personals. A vegades aquestes petites coses em semblen metàfores de la vida.Per exemple: Trec una cervesa ben fresca de la nevera i em poso davant de la TV per veure un partit del Barça. Aquesta cervesa, ben fresca, és una delícia que gaudeixo moltíssim. Una cervesa ben fresqueta, amb alguna cosa per picar, no té preu!Però aquesta mateixa cervesa, l’endemà, no val res. Sembla pixats de ruc. S’ha tornat una cosa esbravada, passada, vella, sense gust de res, un líquid que no se sap ben bé què és..I llavors penso: Les darreres dècades de la meva vida no es tornaran com aquesta cervesa que deia? He arribat molt esbravat? Em queda molt de temps encara per arrossegar-me per aquests móns de Déu? Sabré trobar encara expectatives i al·licients per anar vivint? No m’agradaria ser com aquells futbolistes que no es volen retirar i s’arrastren per aquests camps…Bé, esperem que no sigui com la cervesa que us deia. La cervesa esbravada la llancem a l’aigüera. La meva vida encara no la vull llençar. Fins i tot, entrant en una de les darreres dècades de la meva vida.Etiquetes de Technorati:

2 respostes

2 respostes a “61: Estreno nova dècada.”

 1. jrrofen 19 gen. 2009 en 16:24 1

  ESPERANÇA DE VIDA!!!!
  l’esperança és un ball
  sovint solitari
  els peus delerosos
  somien camins
  que no arriben enlloc
  I LA VIDA S’ACABA!!!!

  Jaume salut! Bona cervesa! Per picar un martell! I bon Barça! josep

 2. Beatrizen 22 gen. 2009 en 12:35 2

  Entré a tu blog. No se si estoy contestando a tu comentario de “Aniversario” en el lugar correcto o no. Tú me dirás porque es la primer vez que incursiono en esto.
  Tengo 60 cumplidos en diciembre así que entiendo perfectamente ese sentimiento de la cerveza para tirar por la pileta y tampoco me gustarìa “saber” igual.
  Le prestamos atenciòn a lo que podemos y a lo que ya no podemos hacer es cierto. Y vivimos con más intensidad lo que nos gusta tambièn. Por ejemplo esto de buscar amigos por el mundo y conocer nuevas tecnologìas, son cosas que te mantienen activo y en contacto con la gente.
  Empeé recién a leer algo, después te hago algún comentario más. La traducciòn tienes razòn no es la mejor, pero se entiende más que el catalán.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*