14 gen. 2009

Seat i els híbrids

Publicat en 19:53 sota GENERAL

He de confessar-vos que no en sé gens de cotxes ni m’interessen massa. Però sí que em va interessar la notícia que vaig llegir fa un parell de dies: Seat està preparant un cotxe híbrid…per al 2014!

Home, penso jo: No arribaran a misses dites? Aquesta tendència del mercat cap a cotxes més racionals, ecològics i sostenibles no fa ja temps que se sabia?

Els japonesos ja fa anys que comercialitzen cotxes d’aquesta mena. Fàbriques com Honda, Toyota –el pioner- ja fa 10 anys que n’estan venent. La qual cosa vol dir que n’hi ha alguns que no baden mentre d’altres estan dormint a la palla.

I una altra cosa que m’ha cridat l’atenció de la notícia: Seat “s’està posant en una molt primera posició a l’hora de rebre ajudes del Pla Integral d’Automoció impulsat pel Govern”

Aquest tipus de notícies a mi em faria vergonya donar-les. Seat sempre ha tingut ajudes i més ajudes del governs. Mentre es venien cotxes com llonganisses aquí ningú es preocupava massa de res. Vinga fabricar models ben grossos i ben potents! No importava que gastessin un disbarat  i que fossin models totalment irracionals. Ara, quan les coses van més malament i es venen menys cotxes, Seat tornarà a tenir ajudes del Govern. Així fins i tot jo sabria portar una empresa!

Etiquetes de Technorati: ,,,,

2 respostes

2 respostes a “Seat i els híbrids”

 1. Joaquimen 14 gen. 2009 en 23:33 1

  Cortins de fum, Jaume. Les necessitats d’aquí a cinc anys ningú se les planteja. Vam ser incapaços de visualitzar la crisi un mes abans…

 2. Tresinoresen 15 gen. 2009 en 10:15 2

  El que faci o deixi de fabricar Seat la veritat és que no m’importa gens ni mica. Des de que un dels seus directius va dir “nosotros somos españoles” i que MAI posarien un nom d’un poble català a un cotxe tinc clar que jo tampoc MAI em compraré un cotxe que en anglès te un nom tant vulgar com “asiento”.

  Per demanar ajuds si que som bons, però no per posar el nom d’un poble català. O tenir la web en català. Cap problema! Per que resulta que jo no em compro cotxes que es diuen Toledo o Cordoba.

  Ara volen fer un híbrid? Doncs si que van a deshora!

  Per cert, tinc un cotxe japonès que funciona de a la perfecció. El dia que vulgui tecnologia alemanya em compraré un VW i si puc un Audi i no pas un succedani de cotxe dissenyat i fabricat per xolos.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*