04 gen. 2009

Probablement Déu no existeix…o si?

Publicat en 14:54 sota RELIGIÓ

Els ateus catalans han copiat una campanya que van fer a Anglaterra. No sé si valia la pena. Ells ho sabran.Dos autobusos de Barcelona es passejaran amb la següent inscripció: “Probablement Déu no existeix, Deixa de preocupar-te i gaudeix la vida”.Volia dir només un parell de coses:-Els que creiem en Ell no estem preocupats i seguirem gaudint la vida  -com fins ara més o menys- si la crisi i les desgràcies ens ho permeten…-Que la veritat és que no han tingut massa imaginació amb una frase que, tan el que afirma com el contrari, pot ser veritat. Vull dir que les probabilitats de que Déu existeixi deuen ser les mateixes de que no existeixi.I, si no, que m’ho expliquin.Umberto Eco deia:“No veig de quina manera es pot NO CREURE en Déu i considerar que no es pot provar la seva existència i CREURE després en la inexistència de Déu i sentir-se capaç de poder provar-la”.I, si no és veritat la frase d’ Eco, que m’ho expliquin també.Etiquetes de Technorati: ,

2 respostes

2 respostes a “Probablement Déu no existeix…o si?”

  1. Joanen 04 gen. 2009 en 23:00 1

    De fet, hi ha diferencia entre els “ateus” i els “agnostics”. Els primers neguen l’existecia de Deu i els segons com que no es pot ni demostrar l’existencia ni la inexistencia, es limiten a “passar del tema”.

    Curiosament, l’esglesia considera mes perillosos als segons que als primers, ja que els primers, amb la “negació” de Deu, d’alguna manera li donen entitat, mentre que els segons, com que passen, no li donen valor. Un creient es pot reafirmar davant d’un ateu (per contraposició), pero en canvi, davant d’un agnostic, no te res a pelar.

  2. jaume pubillen 05 gen. 2009 en 0:44 2

    Però també hi han tipus diferents d’agnòstics. Aquells que passen del tema perquè no els interessa i aquells que, interessant-los el tema, no veuen clara cap solució a la qüestió religiosa.
    Bon any!

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*