28 des. 2008

Santa innocència!

Publicat en 10:36 sota Educació

Avui és el dia dels Sants Innocents. Una tradició dels diaris era donar com a notícia vertadera una gran mentida;  això sí: ben disfressada de veritat per tal que no ho semblés.

Aquí va una notícia. Veritat? Mentida? Us puc ben assegurar que és tristament verídica. I així ens va a tots, gràcies a aquest tipus d’educació actual on tot pot ser traumàtic si no anem en compte. Protegim tant els nostres nens i nenes que només ens falta embolicar-los amb cotó fluix…

Moltes escoles a Gran Bretanya van renunciar a l’ús de la tinta vermella per corregir els treballs dels estudiants, per considerar "agressiu", "amenaçant", "inapropiat" i "desmotivant".
En aquestes escoles es van donar als docents instruccions clares: els errors s’han de marcar, sense exagerar, amb llapis o llapis que escriguin amb colors menys xocants, com el verd, el blau, el rosa o el groc.
"El color vermell, va explicar al Daily Mail el Sr.Richard Sammonds, director del Crofton Junior Scholl de Orpington (Kent), pot ser més aviat desmotivant per als alumnes. Té connotacions negatives, d’escola vella".
Però no tots estan d’acord: per a molts mestres, la tinta vermella segueix sent "la manera més ràpida d’identificar els errors".

i, que se sàpiga, la tinta vermella encara no ha traumatitzat ningú.

Santa Innocència!

Etiquetes de Technorati: ,

Una resposta fins a ara

Una resposta a “Santa innocència!”

  1. Nancyen 04 gen. 2009 en 10:58 1

    No sé amigo, es posible que a una vieja costumbre se le este dando una importancia que no merece, sin embargo, se me antoja pensar en las reacciones que se pueden generar si en vez de destacar el error, casi con luces de neón intermitentes, subrayamos bien afincado y varias veces, los aciertos.
    En la vida a veces no hay suficiente líquido corrector, para desaparecer tanta tinta roja con la que nos han marcado el alma.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*