02 des. 2008

Classe de demagògia: Lliçó 1a.

Publicat en 19:27 sota Sense categoria

Avui he tornat a escoltar al demagog major del Regne (d’Espanya, és clar). Es veu que ha escrit un llibre que es diu “Rompiendo cristales”. És el que ha fet tota la se va vida. Trencar vidres i fer demagògia.Sobretot té una dèria: els nacionalismes (els que ells en diuen perifèrics, no sé ben bé per què). Quan parla d’això és quan li surt del més fondo de la seva ànima la demagògia: els nacionalistes no haurien d’existir perquè porten tots els mals del món. Ell pot ser nacionalista (encara que no ho digui ni ho reconegui) espanyol. Els altres no ho poden ser.Ell pot demanar diners per Extremadura; els altres no. Com que ell no té TV autonòmica, els altres tampoc n’hauríem de tenir. És una forma de llençar els diners. Igual que tenir policia, etc Ell arreplega el que pot per a la seva autonomia; els altres no. Els altres que paguin, que són els rics. No ho diu així, però ho deixa entreveure. S’hauria de reformar la Constitució, el Senat les lleis i tot el que vulguis…..però sempre per defensar la seva opinió retrògrada i tancada.Avui ha tornat a donar una lliçó magistral sobre el mateix tema. Inclús ha donat fórmules. Ha dit que certes coses només s’haurien de tractar al Senat . L’important i el que de veritat importa (segons ell) s’ha de tractar a la cambra de diputats….. En fi, el de sempre.Això si: amb un verb afilat, ràpid, verborreic…. Jo diria que és com un tronc d’alsina extremenya a qui se li ha tret l’escorça (per fer-ne taps que li serveixen de munició. D’aquesta manera no sembla una persona tan aspra, tan tosca (encara que li surt per tots costats i no ho por dissimular).Jo no penso pas llegir el llibre. Ja sé de que tracta i quins serem els qui tornarem a rebre. Els nacionalistes (sobretot els catalans). No sóc masoquista ni vull ser-ho. Que se’l confiti el llibre i que el distribueixi als alumnes de les escoles extremenyes.

No hi ha resposta

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*