13 jul. 2013

No és això, Pep, no és això!

Publicat en 8:08 sota Barça,Futbol,Guardiola

Com a molts, suposo, m’ha sorprès l’emprenyada del Pep i la vomitada que ha deixat anar en una roda de premsa i quan no venia a tomb. Dic que ens ha sorprès a molts perquè encara no he llegit ni he escoltat ningú que ens expliqués exactament la causa i el per què de tanta ràbia que semblava continguda de feia temps i deixada anar ara de cop.

De fet, qui ho ha d’explicar hauria de ser el mateix Guardiola i, no només no ho ha fet, sinó que ha enredat la troca de mala manera perquè no ha estat gens clar en les seves queixes. Si feia massa temps que s’aguantava, si tenia queixes i tenia ganes de dir coses, que les hagués dit, però que les hagués dit clares tal com les va dir al Mourinho aquella vegada a Madrid: tothom el va elogiar perquè ho va fer exactament quan tocava i quan ja feia massa temps que aguantava impertinències de tota mena d’aquell mal educat. Llavors va ser molt clar i tothom ho va poder entendre de seguida i li va reconèixer que tenia més raó que un sant. Per a mi, ara ho ha fet a destemps i malament; fora de temps, perquè no hi ha hagut causa clara (que se sàpiga) que hagi pogut encendre la metxa i malament, perquè ningú ha entès massa res del que realment ha pogut passar.

No tots sabem fer una queixa en el moment oportú i de la manera adequada i a tots ens ha passat alguna vegada que hem ficat la pota en el moment més inoportú. Per tant, també hem d’entendre que li hagi pogut passar a ell. Però, justament  perquè no hem acabat d’entendre massa com han anat les coses i perquè no ha estat gens clar, sí que tots esperem alguna explicació més d’aquesta explosió verbal quan les coses es refredin i s’assentin una mica. I si cal esperar-la d’algú, és justament del Pep, que té prou capacitat per fer-ho.

Tot el que he llegit i escoltat fins ara han estat especulacions sobre coses que han passat, malentesos, divergències lògiques i situacions que poden haver estat possibles causes de desavinences. Però totes aquestes coses no deixen de ser rumors i especulacions que ja fa temps que duren i que és possible que s’hagin anat incrementant fins al punt on hem arribat. Però és justament en arribar en aquest punt quan calia aclarir les coses i no pas confondre-les més de la forma en què ho ha fet el Pep, fent esclatar una bomba que ha sorprès tothom i malferit alguns.

Jo he estat el primer en no escatimar elogis al Guardiola perquè em semblava que se’ls mereixia prou, tant com a entrenador com a persona. I, com jo, molta gent. I justament perquè ens semblava conèixer el Pep no ens esperàvem aquesta reacció tan intempestiva i tan malgirbada. No sé quina n’ha estat la causa, però a vegades massa elogis i massa adulacions poden arribar a pujar al cap, poden marejar una mica i infondre més vanitat de la que podem suportar i hom pot creure que ja té dret a tot i carta blanca. I no és pas així, ni de bon tros, per més Guardiola que se sigui!.

Per tant, el que jo ara esperaria del Pep i de la Junta del Barça és que no seguís aquest serial per les ràdios i els diaris, que un dia es fessin una trucada, quedessin per dinar plegats i enraonessin (un mot molt català aquest d’ “enraonar”); o sigui, que exposessin les seves raons, es fessin els retrets que s’hagin de fer i es donessin les explicacions oportunes. En una paraula, que si fos possible fessin les paus i aclarissin les coses. Potser em direu que tinc massa bona fe i espero massa d’un submón com el de l’esport en què les aigües acostumen a baixar massa tèrboles i per on hi corre més merda de la que ens pensem. Però em sembla que tots els ho agrairíem molt i aniria molt bé a tothom. I, entretant, no puc deixar de dir-li al Pep: “No és això, Pep, no és això”.

5 respostes

5 respostes a “No és això, Pep, no és això!”

 1. Daviden 13 jul. 2013 en 10:25 1

  Estic completament d’acord . Jo tampo m’hauria esterat mai aquests xerrada d’en Pep. Equiparable a la que va fer a Mourinho ,pero amb un gran diferencia , aquella vegada la va fer al entrenador de l’etern rival el qual va estar tota la temporada donant-li pals i ara se l’ha fet a club que tan a dit que estima.
  Podria ser que en Pep no sigui tan del Barça i nomes sigui del Guardiola F C ?
  Podria ser que tot hagi sigut una cortina de fum per tapar que en a Pep li pren al Barça un gran jugador?
  Nomes m’agradaria que no torni a encendre un altre bomba ql Barça i no segueixi les pases d’altres entreadors que al marxar del Barça ho fan amb un gran odi al estil Mourinho

 2. Josep Vidalen 13 jul. 2013 en 16:42 2

  Completament d’acord Jaume, potser seria bona la dita que “ha sortit amb un ciri trencat”

 3. Jaume Pubillen 14 jul. 2013 en 18:45 3

  David i Josep: Aquest noi se’n va anar perquè estava buit, deia…. Ha tingut tot un any per emplenar-se i ara s’ha trencat la guardiola i no hi havia allò que esperàvem. Durant aquest any podia haver-la omplert d’alguna cosa més positiva!

 4. joaquimen 14 jul. 2013 en 21:34 4

  No és això , Pep, no és això! ..massa elogis i massa adulacions poden arribar a pujar al cap i això ha passat no t’ha deixat pensar que es la prepotència, per mi estaves dalt del pedestal i caus de cop, tu erets un mite pel BARÇA! …ja no, el BARÇA ES MES QUE UN CLUB i tu bols trencar la convivència per rancúnia…?? creia amb la teva humilitat i demostres hipocresia pels teus interessos, per això no cal que ens lleven tan d’hora per intentar fer mal, on estan el principis d’un BON CATALA??… gracies Pep pel que ens has donat però, com la cançó, QUE TINGUIS SORT…adéu per sempre mes.

 5. Assumptaen 16 jul. 2013 en 21:55 5

  Hola!!

  A més de la cadena humana indep. fem una cadena de blogs enllaçats. T’hi apuntes? Ens ajudes?

  Informació aquí:

  http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

  Gràcies!

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*