23 oct. 2011

Quins bisbes!

Publicat en 16:26 sota Església

Creu de la Parròquia de IESU, dissenyada per Moneo al barri de Riberas de Loiola a Sant Sebastià.

Avui fa exactament un any que José Comblin (Brusel·les, 22 de març de 1923-Pedro Simões, 27 de març de 2011) va fer una conferència magistral a la UCA de El Salvador. És un text -quasi pòstum- que fa una anàlisi molt exacta i aguda del que és la cristiandat (nom amb què és conegut l’ordre politicosocial medieval, caracteritzat per la coincidència del poder civil (Imperi) amb l’autoritat eclesiàstica (Església).

José Comblin va se un capellà belga que se’n va anar de ben jove al Brasil i va ser un dels teòlegs més representatius de l’anomenada Teologia de l’ Alliberament. Un teòleg molt lúcid i que caldria que els bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola (sí, els bisbes catalans també hi són inclosos) escoltessin perquè veig que enyoren amb massa nostàlgia, afirmen i reafirmen per activa i per passiva que cal tornar a la cristiandat. No s’adonen que és una missió impossible, per més que que ells encara ho somnien… Què hi farem!

Comblin ens diu clarament en aquesta conferència -que podreu trobar a ADITAL– que estem a la fase final del que se’n diu cristiandat. Els nostres bisbes encara no se n’han assabentat i es creuen capacitats per anar-nos guiant, com si fóssim corders, del que hem de votar i ens donen consells morals sobre els nacionalismes desintegradors (“reconocemos la legitimidad moral de los nacionalismos o regionalismos que, por métodos pacíficos, desean una nueva configuración de la unidad del estado español. Y también, que es necesario tutelar el bien común de la nación española en su conjunto, evitando los riesgos de manipulación de la verdad histórica y de la opinión pública por causa de pretensiones separatistas o ideológicas de cualquier tipo").

Quina vergonya firmar això els bisbes catalans, no us sembla!? Quan se n’adonaran on estan ficats i de quina manera els manipulen?. De totes maneres, em sembla que ja poden anar dient! Potser algú encara els escolta, però estic segur que la majoria passa de llarg i no en fa cap cas del que ens puguin dir. Encara no s’han assabentat que som majors d’edat i vivim en una societat laica.

Els concedeixo el dret a dir el que vulguin als fidels cristians. Altra cosa és que els en féssim cas. Però al que no tenen dret és a apropiar-se indegudament de la consciència de la gent i manipular els vots dels electors. Som en una societat laica i , gràcies a Déu, s’ha acabat l’estat de cristiandat!

————————————————————

Com a curiositat, us invito a que vegeu aquesta nova església de l’ arquitecte Moneo. Al meu gust, una preciositat!

http://blog.darioalvarez.net/tag/parroquia-para-riberas-de-loiola/

2 respostes

2 respostes a “Quins bisbes!”

  1. Joanoten 24 oct. 2011 en 16:37 1

    No és sols a l’Estat, sinó a molts països del món, perquè els criters vaticans pels nomenaments són uniforms. Ara als EUA d’Amèrica fa poc hi va haver un nou escàndol horrorós a Filadelfia, que va acabar amb la destitució del Cardenal-Arquebisbe i la seva substitució per en Chaput, que a més de ser indi és l’home més reaccionari i bèstia de tota l’Església americana. I a Kansas City MO finalment el bisbe ha estat detingut per la policia i serà jutjat. Havia trobat proves esfereïdores de pedofília contra un capellà i no va voler fer res. Molt significant és la carta del Nunci a Dublin als bisbes irlandesos: que la política de “tolerància zero” contra la pederàstia viola el dret canònic. Si tinguéssim en els nostres dies un profeta de debò, sentint dir que el dret canònic és més important que la seguretat de nens confiats a capellans pels seus pares, potser entraria al Vaticà i repetiria l’escena de Jesús al Temple i els treuria a patades

  2. Jaume Pubillen 24 oct. 2011 en 17:32 2

    Tens raó, Joanot. En molts aspectes són molt estrictes i filen molt prim però en altres tenen molta màniga ampla. L’aspecte del qual tu parles és esfereïdor i caldria no amagar-ne ni un bri perquè és un assumpte massa seriós.
    Una abraçada des de Catalunya

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*