08 oct. 2011

El paper del PP

Publicat en 15:04 sota POLÍTICA

Amb el títol he volgut fer, esclar, un joc de paraules. Perquè el paper o, si voleu, el paperot que fan en general els partits polítics quan venen eleccions és de teatre còmic: de tan riure fan plorar. Tots. O quasi tots. Ara s’acosten eleccions i aquí cadascú farà el seu paperot de sempre. Ja veureu com canviaran poques coses: diran coses que saben que no faran, faran coses que vorejaran el ridícul, debats on en lloc d’idees només hi haurà dards enverinats i prometran i prometran fins a la sacietat. Faran el seu paper, o més aviat faran el seu paperot de sempre per tal d’entabanar-nos i rascar un vot aquí i un altre allà .  Ens tornaran a avorrir i fastiguejar per uns quants dies, ja ho veureu.

Quasi tots els partits saben fer el seu paper molt bé, però sobretot el saben fer els dos grans, el PP i el PSOE, perquè són els que en treuen més rendiments. Un paperot ben trist, per cert, perquè en un munt de coses són calcats i tenen el mateix defecte visual que els hauria de fer passar obligatòriament per l’oculista: la seva visió perifèrica la tenen molt reduïda. Són com els rucs, que porten aclucalls per poder mirar només endavant, cap al centre i amb una visió molt focalitzada en dues o tres coses. La seva capacitat no dóna per gaire més- Per tant, els “pobrets perifèrics” seguirem sense existir perquè seguirem invisibles. Ja sabeu allò de que el que no es veu, no existeix. Ells miraran –curts de vista com són- només allò que creuen important per a ells. Ras i curt: allò que els doni vots o, dit d’una altra manera: allò que no els en resti massa(escollir el corredor central enfront del corredor mediterrani n’és un exemple fefaent per tal de que la majoria d’espanyols no s’emprenyin massa). Tot el perifèric és secundari encara que són els perifèrics qui els omplen la menjadora. L’important és el centre i per això no han deixat mai de ser centralistes. El rovell de l’ou seguirà sent Madrid i mai deixarà de ser-ho perquè d’altra forma seria un trasbals i un pecat massa greu. També en això seguiran fent el paperot de sempre.

I parlant de paper, us proposo un joc: M’he entretingut a buscar noms de tipus de paper diferents. El joc consistiria en atribuir un partit a un tipus de paper determinat, com per exemple:

Paper recuperat: El PP on s’hi han acollit deixalles d’antics partits (sobretot del franquisme).

Paper de calc: El PSC en relació amb el PSOE: calcats!

Paper autoadhesiu: ERC amb el tripartit. Ha costat desempallegar-se’n!

Paper de bombolla: Batasuna i altres partits respecte als diversos governs de torn

Em proposeu noves semblances? Comencem el joc? Heus aquí un munt de papers:

Paper d’ Acetat,

Paper d’Aquarel·la

Paper Albal o d’Alumini

Paper Autoadhesiu

Paper Auto copiant

Paper Basik

Paper Bíblia

Paper de Bombolla

Paper de Carta

Paper de Calandratge

Paper de Calc

Paper Carbònic

Paper de Ceba

Paper de Cel · lofana

Paper de Xarol

Paper de Cuina

Paper de Colors

Paper Couché

Paper Crespó

Paper Quadriculat

Paper d’ Embalar

Paper d’Estrassa

Paper Estucat

Paper Fi:

Paper Fluorescent

Paper Fotogràfic

Paper de Fumar

Paper Higiènic

Paper Kraft

Paper Làser

Paper de Paper de vidre

Paper Manila

Paper de Marca Major

Paper Metal·litzat

Paper Mil.limetrat

Paper Moneda

Paper de Multicopista

Paper d’ Offset

Paper Pegatina

Paper Pergamí

Paper de Diari

Paper Pinotxo

Paper Pre-engomat

Paper Reciclable

Paper Recuperat

Paper a Ratlles

Paper de Regal

Paper rocós

Paper Rugós

Paper Setinat

Paper Assecant

Paper de Seda

Paper de Seguretat

Paper de Tapís:

Paper Tela

Paper de Vellut

Paper Tèrmic

Paper Tornassol

Paper Transfer

Paper Vegetal

Paper Verjurat

Paper Vinil

Una resposta fins a ara

Una resposta a “El paper del PP”

  1. Pereen 09 oct. 2011 en 0:47 1

    Jo proposaria anomenar CIU amb el nom de paper higiènic: tots el fan servir per fregar-se el cul i després el llancen al wàter.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*