22 set. 2011

Què té una que no tingui l’altra?

Publicat en 19:29 sota Catalunya

Veient la Noticia del dia 30 d’Agost passat que deia el següent:

“Insults a bombers i policies catalans per treure l’estelada als Jocs Mundials” hom es posa les mans al cap i es pregunta on hem arribat.

Us ho explico per aquells que no sàpiguen de què anava la cosa: Resulta que a Nova York es van fer uns Jocs Mundials de Policies i Bombers on hi participa gent d’aquests rams vinguda d’arreu del món. Em sembla que cada any es fan en una ciutat distinta i hi participen aquells cossos que volen. De l’Estat espanyol n’hi participaven de diversos llocs, entre ells de Catalunya. I va passar el que no hauria de passar però que malauradament encara passa perquè hi ha molta gent que es veu que encara no han entès res d’això que s’anomena democràcia i respecte als demés.

Es veu que diversos bombers i policies espanyols, carregats de banderes espanyoles –algunes d’elles amb la silueta del toro- van escridassar i insultar als companys de professió catalans mentre aquests darrers estaven realitzant una petita exhibició castellera, coronada amb una estelada, que va ser resposta pels bombers i policies espanyols amb crits de ‘Fuera, fuera’, ‘yo soy español, español, español’ i ‘hijos de puta’.

Llastimós? Patètic? Troglodita? Curtesa mental? No sé pas com qualificar-ho. Cadascú que ho faci com vulgui. Però que sàpiguen aquest tipus de gent que qualsevol símbol és tan respectable com els seus; que sàpiguen que qualsevol bandera representa sentiments i coses determinades que ens poden agradar més o menys però que s’han de respectar. Que unes banderes no són ni més maques ni millors que unes altres i que si aquests és el camí pel que ens volen fer caminar no crec que se’n surtin. N’estem ja massa tips d’imposicions de tota mena i, per tant, també la de voler fer que a tots ens agradi un tipus de símbol determinat.  Els símbols no s’imposen; els símbols s’accepten. Què té una bandera que no tingui l’altra?

2 respostes

2 respostes a “Què té una que no tingui l’altra?”

  1. Josep Mariaen 22 set. 2011 en 23:48 1

    Aquests pocavergonyes se senten que son els amos i que nosaltres som els seus servidors i això no canviarà per voluntat d’ells. A risc de semblar un disc ratllat, tornaré a dir el que sempre dic, en comentar les bestieses que els espanyols ens fan als catalans: només ens en sortirem amb INDEPENDÈNCIA. Una abraçada des de Córdoba, Argentina.

  2. Jaume Pubillen 23 set. 2011 en 18:13 2

    Hola, Josep Maria. Saps quin és el gran problema d’una gran majoria d’espanyols? Que encara tenen molt interioritzat (potser perquè ho han mamat des del naixement) que nosaltres som como una mena de colònia i que ells són la metròpoli. Per tant, les conseqüències ja te les pots anar imaginant..
    Una abraçada des de Catalunya.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*