15 set. 2011

Guapo, ric …i força ruc.

Publicat en 19:09 sota Futbol

Tots hem pogut llegir avui aquesta poca-soltada engegada com una importantíssima declaració de l’ínclit, il·lustre i gloriós  Cristiano Ronaldo:

“Em xiulen perquè sóc guapo, ric i bon futbolista. Em tenen enveja”.

De seguida –i sense massa esforç- l’he relacionada amb una altra que també he pogut llegir una estona després fullejant els diaris:

“ Juan Eduardo Esnáider, entrenador del Saragossa B, ha impedit que el defensa Ramiro Mayor es presentés a la Selectivitat al·legant que els estudis són incompatibles amb el futbol”. “Ets futbolista. Tens contracte professional. Els estudis són incompatibles amb el futbol. El què has de fer quan acabis d’entrenar és descansar, no estudiar”.

Amb aquesta mentalitat no m’estranya gens que després surtin cervells privilegiats com el de Cristiano i personatges amb un ego com el seu.

És una mica trist, però aquesta manera de pensar és més freqüent del que ens imaginem. Quants pares inculquen als seus fills, amb l’esperança de que seran figures de l’esport, que els estudis no compten massa? Jo n’he conegut algun… Com també sé que hi han pares de nens de països del tercer món que la seva única esperança és que el seu fill sigui fitxat per un club europeu per tal de poder sortir de la misèria.

No serien compatibles les dues coses: educació i esport? A mi em sembla que sí.

3 respostes

3 respostes a “Guapo, ric …i força ruc.”

 1. Josep Mariaen 15 set. 2011 en 20:15 1

  De ben segur, Jaume, que no hi ha incompatibilitat entre l’esport i els estudis; el que passa és que l’estupidesa humana no sap res d’esports, ni d’estudis, ni de nacionalitats i el fet de que una persona es destaqui en qualsevol activitat, no és garantia de que no digui bestieses en quan tingui una oportunitat. Mira sinó als dos que has esmentat o, seguint en el món del futbol, al ximple d’en Mourinho (que no se com poden dir alguns que és el millor entrenador) o al no menys ximple de Maradona (aquest al menys si va ser, al seu moment, el millor jugador del món). I no passem al terreny dels politics, doncs no en tindrem prou amb escriure durant mesos.
  Una abraçada.

 2. Esperançaen 15 set. 2011 en 21:26 2

  Em sembla que n’hi ha de més rics, més guapos i millors jugadors de futbol, i la gent no els va xiulant. I, per altra part, he sentit vergonya aliena per aquest entrenador. Salutacions, Jaume.

 3. Jaume Pubillen 16 set. 2011 en 23:01 3

  Em sembla que aquest noi no ha tingut mai ningú que li hagi dit que s’ha de tenir més modèstia…

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*