18 gen. 2011

Per molts anys, Pep!

Publicat en 21:02 sota Barça,Futbol,Guardiola

Avui el Pep Guardiola compleix 40 anys. Demà jo en compleixo 63. Som del mateix signe –Capricorn- tots dos, encara que no sé si ens assemblem massa (de fet, jo no hi crec massa en això de l’horòscop). Poques coses ens deuen unir a mi i al Pep, si no és aquest fet de ser del mateix signe i ser els dos uns enamorats del Barça i del futbol. Ell hi va destacar, en va fer una professió i s’ha fet un nom i un merescut prestigi en aquest món tan complicat. Per a mi era simplement una afició i no hi vaig destacar perquè em faltaven qualitats i interès. Però m’ho passava d’allò més bé jugant a futbol i amb això ja he quedat satisfet.

 

Però hi ha una cosa que us vull explicar, aprofitant aquest aniversari. Quan jo era jove i jugava a futbol en un club modest, anàvem a jugar a un poblet petit del Bages, que era encara més petit que la ciutat del meu equip: Solsona. El club de futbol de Solsona en aquells temps jugava a la categoria de Segona Regional i ens tocava jugar al mateix grup del Santpedor. Era cap als anys 70-72. Recordo molt bé el camp, els diversos partits que hi vaig jugar i el bé que ens ho passàvem. No guanyàvem ni un duro: simplement ens venien a buscar en taxi a tres o quatre companys, ens pagaven el dinar i ens portaven al camp. Jugàvem el partit i, amb el mateix taxi, ens retornaven a Sant Cugat del Vallès, que era on estudiàvem i residíem. Ens ho passàvem molt bé i amb això ja en teníem prou. Segurament que el Pep no m’havia vist jugar perquè en aquells anys només en tenia 1 o 2 i no crec que fos ja tan prematur com per anar a veure futbol…

 

És una simple anècdota que he recordat avui, mentre escoltava la roda de premsa que feia. Mentre l’escoltava anava augmentant la meva admiració pel Pep. M’agradava com a jugador, m’agrada molt com a entrenador, però encara m’agrada més com a persona. Considero que una persona així fa més senyor, més gran i més admirat un club com el Barça. Tant de bo ens duri molts anys i tant de bo seguim tenint entrenadors com ell quan ja no hi sigui.

 

És una persona amb molts més valors dels que aparentment es veuen. Alguns d’aquests valors es veuen de seguida, ja d’entrada. Però altres es van descobrint a mida que analitzes coses, entrevistes, paraules, gestos, comportaments… Però  si n’hagués de destacar alguns, diria que és una persona senzilla, humil, molt respectuosa amb els demés, treballadora, amb sentit comú, intel·ligent, assenyada, humana, líder, tenaç… Treballa ell, fa treballar els jugadors i, tots junts, fan un equip, una pinya que fa que uns facin millors els altres i amb l’esforç i la qualitat de tots, facin un equip extraordinari que a vegades ratlla l’excel·lència.

Per molts anys, Pep, i que et tinguem molts més més entre nosaltres i que puguem celebrar tants triomfs com fins ara!

4 respostes

4 respostes a “Per molts anys, Pep!”

 1. Mariaen 18 gen. 2011 en 22:04 1

  Per molts anys a tu també, Jaume!
  Ah! Visca el Barça! i, per descomptat, Visca Guardiola!

 2. Lauraen 18 gen. 2011 en 23:54 2

  El teu blog m’encanta, enhorabona!

 3. joanoten 19 gen. 2011 en 17:23 3

  Qui pogués tenir 40 anys una altra vegada! Se m’omplen els ulls de llàgrimes només de pensar-hi! Ara amb la meva experiència me n’aprofitaria molt més. Fins i tot firmaria també pels 63 (enhorabona), perquè en aquells temps encara no tenia certes malalties que van sortint amb els anys. En qualsevol cas, Happy Birthday to you! Que segueixis escrivint per molts anys

 4. Jaume Pubillen 19 gen. 2011 en 21:46 4

  Gràcies a tots tres. Les felicitacions de tot tipus sempre són agradables i ajuden a l’autoestima….que amb els anys sempre va minvant, justament perquè els anys van treient forces. Però també hi afegeixen coses bones, com per exemple, amics com vosaltres.
  Abraçades

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*