27 set. 2009

Viure ric.

Publicat en 12:45 sota Autoestima,Consumisme,Corrupció

Ahir parlava de morir ric. De com ens esforcem i fem el que sigui per aconseguir coses, estatus social i riqueses. Bé: uns més que altres, és clar. Ahir mateix em telefonava un amic que acabava de llegir l’entrada del blog i em comentava el que havia escrit. I vam parlar una mica del que significa ser ric per a la nostra societat i de les ànsies, dels esforços i del temps que hi dediquem. Jo li deia que si dediquéssim tant temps i esforços en ser bons tindríem força més felicitat: no tindríem tantes coses però seríem més feliços.

He estat pensat una estona en això i recordava una frase que vaig llegir fa temps a Mamerto Menapace, un monjo argentí que té uns deliciosos llibres, plens de saviesa. Recordo que deia:

"Rico no es el que tiene más, sino el que necesita menos. Como no es más sano el que dispone de más remedios sino el que no necesita ninguno"
Mamerto Menapace

Aquesta és per a mi la gran saviesa que no tenim en compte. Busquem i busquem coses completament inútils. Entenc que el que no té res busqui el necessari per a subsistir. Com els africans que arriben en pastera a Europa; perquè si al seu país no tenen absolutament res, comprenc que vinguin jugant-se literalment la vida, encara que potser no ho aconsegueixin mai. Però els que ja tenim el necessari (i més del necessari) què busquem? Tantes coses necessitem? Tant pobres som que hem d’acumular i acumular coses i més coses. Les nostres cases, plenes de cosetes en tots els racons, no fan res més que manifestar el pobres que som. Omplim les cases de coses perquè tenim els cors buits i molt poca autoestima.

Etiquetes de Technorati: ,,

2 respostes

2 respostes a “Viure ric.”

  1. Mariaen 27 set. 2009 en 13:03 1

    Gracias Jaime.
    Exactamente, corraboro todo lo que expones en este hermoso blog gracias mi gran amigo bedito seas,un beso,

  2. jrrofen 27 set. 2009 en 19:35 2

    ei! Jaume “alguna cosa fa pudor de podrit a casa nostre”, “no hi ha un pam de net per enlloc” “son malalts de l’acumulació de bens” “hi niant que no paren,,,estan per sobre dels altres,,,mireu que bé que ho se fer,,,” en fi “DINER FEMER” CLIKA–>
    http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=648239&idseccio_PK=&h=090927

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*