31 jul. 2009

Un acudit de vacances.

Publicat en 19:40 sota A PEU,Vacances

Avui m’han explicat un acudit que m’ha fet molta gràcia però que també m’ha fet pensar:

Un marit, ja una mica gran, sospita que la seva esposa està perdent l’oïda i vol fer una prova per comprovar-ho. Se’n va a l’habitació del costat on és ella i li pregunta: "Maria, em sents?". En no obtenir cap resposta, surt al passadís i li pregunta de nou: "Em sents?". Tampoc sent cap contesta. Llavors, finalment, decideix atansar-se al seu costat i li fa la mateixa pregunta: "Maria, em sents?". Llavors ella, ja una mica enfadada, li contesta: "Et dic que SÏ, per tercera vegada, pesat!"

A vegades no sentim perquè no escoltem.

A vegades escoltem però no sentim.

A vegades sentim però no escoltem.

A vegades ni sentim ni escoltem.

Sentir és una cosa i escoltar n’és una altra. A vegades sentim música, una conversa, etc però no hi prestem cap mena d’atenció perquè no ens interessa, perquè tenim el cap en un altre problema, perquè estem encaparrats amb les nostres cabòries.

I, com a l’acudit, a vegades pensem que la culpa és de l’altre i resulta que és únicament nostra, per falta d’atenció, perquè hem desconnectat, per estrès, per cansament…

Avui començo les vacances i penso descansar per poder recuperar forces, per poder escoltar millor i sentir el que em diuen les persones, la naturalesa, les flors, l’aire, les notícies dels diaris i de la ràdio. Sentir i escoltar, heus ací la qüestió!

En fi, miraré d’aprofitar aquests dies per viure la vida des de la pau, sense presses, amb més calma. Podré anar "A PEU" per la vida, com pretenia fer al posar el títol al blog. Anar a peu per poder observar millor la vida i treure’n les meves pròpies conclusions.

Bones vacances també als que em llegiu i que també en feu!

Etiquetes de Technorati: ,

2 respostes

2 respostes a “Un acudit de vacances.”

 1. MARIAen 01 ag. 2009 en 11:02 1

  Resulta, que asi es, te contaria un chiste pero verdadero, contado por mis ante pasados tu fijate voy a cumplir 88 si si ya es antiguo el chiste.
  estaba uno cogiendo varas para hacer un cesto, el señor estaba corto de oido,
  pasa uno le da los buenos dias,
  el contesta son para hacer un cesto¡¡¡

 2. jrrofen 01 ag. 2009 en 15:23 2

  Jaume “A PEU” Bonic relat! “No sabem escoltar” totalment d’acord, sovint a mi amb passa pregunten els que m’agafen confiança…És d’accident? O Que és lo que et passa? Molt resumit intento explicar-ho i canvien de conversem sense escoltar i acaben parlant del seu mal d’esquena. Bé et demanaria que quant caminis de bon matí o “capaltard, a poqueta nit” facis un passes per mi, jo estaré el teu costat, en forma de núvol, ocell o una mosca emprenyadora. BONES VACANCES! Josep (jo també he utilitzat de referència al títol del blog)

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*