02 jul. 2009

Diaris esportius a l’estiu.

 

A la meva feina es parla molt de futbol. Hi han companys, la majoria discapacitats psíquics, que viuen l’esport en general d’una manera superlativa i el futbol en particular, frenèticament. Per tant, el tema esportiu deu ser el primer de tos en les converses.

N’hi ha un que cada dia ens porta un diari esportiu i, només arribar, ja ens anuncia amb grans crits que el Barça ha fitxat tal o qual jugador, o que va guanyar, o que la pròxima temporada tindrem un equip de faula. I és que ell repassa els titulars per damunt i es queda amb la meitat de la notícia i, a vegades mal interpretada. Segons ell, aquest estiu el Barça ja deu haver fitxat almenys 8 o 10 jugadors.

Jo penso: és tan necessari aixecar rumors -moltes vegades falsos-, crear notícies, deformar realitats i omplir portades amb titulats ficticis només per vendre diaris? És ètic? És seriós? És la premsa esportiva que ens mereixem? Ens la podem creure quan, després i de forma mol seriosa, ens dóna mil detalls d’una notícia que potser és prou vertadera?

Sincerament jo crec que tenim una premsa esportiva mol groga, molt sensacionalista i molt poc seriosa. Com diu el meu company de feina, en Barça aquest estiu ja ha temptejat quasi mig món i n’ha mig fitxat l’altre mig. Ha mantingut converses amb més o menys 50 jugadors. Jugadors que van i venen de les portades. Que tan aviat ja els tenim com se n’allunyen definitivament. I així anem passant l’estiu i així anem venent diaris no?

I és clar, quan que han sortit tant noms al llarg dels mesos, sempre n’endevinen algun i diuen llavors; "Tal com vam anunciar Fulano de Tal ha fitxat pel Barça per X milions d’euros". Així, fins i tot jo ho endevinaria….

Etiquetes de Technorati: ,,,

2 respostes

2 respostes a “Diaris esportius a l’estiu.”

  1. jrrofen 02 jul. 2009 en 19:06 1

    €i! Jaume la premsa escrita està tocant fons…i ara fan de venedors d’ulleres, tovalloles, jocs i que se jo més..i els quiosquers pateixen d’espai. Ens omplim la casa de trastos i el petit comerç tanca’n.

  2. Carlitosen 04 jul. 2009 en 10:35 2

    La premsa esportiva o potser hauríem de dir groga. Hi ha on escollir. Cada dia un titular. Una notícia bomba … als dos dies d’allò publicat … res de res. Jo crec que ens mereixem una premsa esportiva millor. Una abraçada.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*