04 maig 2009

Decebedors i decebuts.

Publicat en 19:51 sota Barça,Decepció,Guardiola,POLÍTICA,PSICOLOGIA

No voldria semblar o ser pessimista. Una cosa és semblar-ho i una altra ser-ho. Però a vegades ens podem sentir decebuts de certes coses o de certes persones i és llavors quan ens envolta el pessimisme.

Però també podem veure les coses des del punt de vista positiu. M’explicaré: quan una persona, una institució, una situació, o qualsevol altra cosa ens decep, a vegades és l’origen i el punt de sortida d’una nova situació i de noves actituds. És com les crisis. Si se saben aprofitar són purificadores.

El diccionari ens diu que DECEBRE vol dir enganyar. No respondre, algú o alguna cosa, a allò que hom n’esperava. Desenganyar.

Segurament que tots hem decebut als altres i tots ens hem sentit decebuts. Per tant, tots hem d’entonar el “mea culpa”. Acomplir les expectatives sempre és perillós perquè pot ser que l’altre esperi molt més del que hom pot donar. I quan hom dóna el que pot, no està obligat a més, diuen.

I per entendre millor el que vull dir, posaré dos exemples:

1.-ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA. És un partit al que moltíssims catalans havien dipositat moltes expectatives. Només cal veure els resultats que va treure en les darreres eleccions. Em dona la sensació que està decebent a molts catalans. Per culpa seva? Per culpa del qui tenia més expectatives de les degudes? Possiblement una mica do tot. Però certament que no s’han fet les coses bé des del meu punt de vista. I això els passarà factura. Segur!

2.-EL BARÇA. L’any passat ens va acabar de decebre a tots. Després d’uns bons anys de bon futbol, tot plegat es va anar dissolent com un terròs de sucre en el cafè i l’equip va començar a entrar en una espècie de desídia. Hi havíem dipositats masses esperances? Els jugadors van deixar de fer la seva feina? Els encarregats van tancar els ulls, van deixar fer a cadascú el que volgués i se’n van anar a jeure?  Doncs segurament que una mica de tot.

I els exemples podrien seguir en tots els camps. Per tant, quan sentim frustrades les nostres esperances, quan ens sentim decebuts per alguna cosa, persona o situació haurem de mirar cap a fora, però també haurem de mirar cap a dins de nosaltres mateixos. Potser llavors veurem que hauríem de tocar més de peus a terra, no ser tan babaus, buscar noves sortides, tenir imaginació per fer altres coses i buscar el costat positiu de les coses.

Esquerra Republicana de Catalunya em sembla que està en un camí totalment equivocat i es tanca en si mateix, fa callar les boques crítiques i no obre camins de sortida nous. Els seus dirigents creuen que tenen la raó i la veritat absoluta. Ells s’ho trobaran…

En canvi el Barça aquest any ha fet tot el contrari. Els seu President va entregar l’equip a una persona molt intel·ligent, com ho és en Guardiola,  que ha sabut transformar un equip, una afició i un entorn en quelcom nou, innovador i il·lusionant. De decepció, hem passat a il·lusió i satisfacció.

Sempre hi ha un decebut perquè hi ha algú que decep. No ho oblidem. Però també és veritat que de la decepció en pot sortir coses noves.

 

Etiquetes de Technorati: ,,,

5 respostes

5 respostes a “Decebedors i decebuts.”

 1. Anònimen 04 maig 2009 en 22:17 1

  Salut company! La il.lusió ara mateix pels que volem la llibertat de la nostra Nació té nom i cognoms: Dr.Joan Carretero.
  Quan la direcció d´E se´n adoni de com l´ha vessada, una onada unitària patriòtica ja els haurà passat pel damunt.
  Salut i Pàtria!

 2. Gos Gànguilen 04 maig 2009 en 22:18 2

  Sóc l´anònim d´abans…..Salut!

 3. Jaume Pubillen 05 maig 2009 en 20:43 3

  Gos GànguiL L’actual direcció d’ERC no sap on va. I potser tampoc d’on ve…
  Si ho sabés, obriria una mica més l’orella i escoltaria el que es diu per aquí…
  Tampoc sé molt bé si la sol·lució és Carretero. Potser si… S’haurà de veure. Jo cada dia sóc més escèptic.

 4. ambrosiaen 05 maig 2009 en 21:09 4

  Així es la vida… sempre tan relativa …però avui mateix nomes espot dir una cosa ….!Visca el Barça¡¡¡¡¡¡
  …..un saludet….

 5. Jaume Pubillen 05 maig 2009 en 22:00 5

  Visca el Barça, Ambrosia. I tant de bo que ho guanyem tot!

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*