28 març 2009

Fòrum ONDARA: Una part de l’església de Solsona.

Publicat en 13:24 sota RELIGIÓ

Pont i catedral de Solsona. Pintura de Jaume Adam

——————————————————————————————-

Parlar de l’ església és fàcil. Parlar-ne bé, ja no ho és tant. L’església mateix dóna prous motius per a que la gent –sigui cristiana o no- sigui crítica. El dret el tenim. Però també el deure d’opinar.

Per sort, hi han bisbes, capellans i laics que se senten lliures per dir el que els sembla. És la mateixa llibertat de fills de Déu que els fa dir el que pensen. Els Fòrum Ondara és un d’aquests espais de llibertat on s’expressa lliurament opinions sobre l’església, sobretot, però també sobre altres aspectes de la vida.

Si hom entra en la seva pàgina web  http://ondara.galeon.com/ es podrà veure que les seves reflexions són profundes i assenyades.

“El Fòrum Ondara és un espai obert a tots els capellans del Bisbat de Solsona on ens trobem amb freqüència per tal d’ajudar-nos mútuament en la tasca engrescadora d’anunciar l’evangeli de Jesús, tot exercint la llibertat de reflexionar i opinar sobre l’església i sobre el món amb un esperit de comunió amb tota l’església i amb tota la humanitat a la qual pretenem servir. Una comunió que no vol ni pot ser uniformitat, sinó una sola fe en la diferència i en la pluralitat, com sempre són els dons de l’Esperit de Déu.

Ens sentim vius i volem ser presents en el camí de l’inici del tercer mil·lenni, partint de l’experiència d’un passat esperançador, després d’haver fruït de l’esperança que ens va brindar el Concili Vaticà II, malgrat els intents regressius dels darrers anys.

Volem mantenir-nos actius en les noves circumstàncies, sempre immersos amb aquells que lluiten per la renovació, idea que nosaltres tenim plasmada en el document diocesà "La Reconversió Missionera".

Ara que s’apropa el temps de les primeres comunions constaten que fa basca com la gent viuen aquests esdeveniments. Que el 80% és comèdia.

Que cal, en concret amb els pares dels nens de Primera Comunió, explicar-los-hi que el que faran els seus fills no és una anècdota sinó que és el fonament de la nostra esperança. Es diu també que no és comèdia el que fan sinó ignorància profunda del que és la Primera Comunió i el cristianisme en general, i es queden en allò que es veu i es ven.

 

Etiquetes de Technorati: ,

Una resposta fins a ara

Una resposta a “Fòrum ONDARA: Una part de l’església de Solsona.”

  1. Joaquimen 28 març 2009 en 13:31 1

    Ànim,Jaume. Hi ha feina a fer. Està tot molt deteriorat i amb l’actitud del Papa a l’Àfrica, en contra del preservatiu, encara pitjor. No ajuda gens

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*