08 març 2009

“Si el ruc porta picarol, la somera també en vol”

Publicat en 11:22 sota Crisi,POLÍTICA

Aquesta dita catalana l’hauríem de tenir present en aquests moments de crisi generalitzada. Es parla molt de la crisi però em sembla que ningú sap ben bé què en sortirà de tot plegat. Tot dependrà de com es comportin els grans països després que s’injectin diners fresquets a les seves economies.

Aquests dies he llegit opinions de tots els gustos i de gent que, en principi, sembla seriosa. Però ja sabem que els economistes només encerten allò que ja ha passat. Més o menys com tothom…

Però si alguna cosa veig en comú en tots ells és que de la crisi se’n sortirà poc a poc. Que no s’arranjaran les coses d’un dia per un altre. Que durarà una colla d’anys i que els grans països seran la màquina de tren que estiri els demés. I algú diu que possiblement hi hagi alguna màquina nova estirant l’economia mundial. O sigui, que sortiran alguns països reforçats i segurament que seran ells qui liderin una nova economia.

Com deia abans, tot plegat són opinions i, de fet, en aquests moments ningú sap ben bé què en sortirà de tot plegat.

Per tant, penso que és un moment adequat de pensar la dita catalana que poso de títol: són moments per no voler-ho tot, per no demanar-ho tot, per no fer projectes faraònics. Són moments de treballar com les formigues. Poc a poc i bona lletra. Fent feina menuda. Aprofitant el que tenim. No sentir enveja dels que tenen més.

Però també són bons moments per a pensar què som, què és el que tenim, com ho podem aprofitar millor, quins plans de futur són possibles. Per això necessitem líders que marquin camí. I ho dic, sobretot, per Catalunya que està immersa en la incertesa i sense cap líder al davant que marqui camins.

 

Etiquetes de Technorati: ,,,

2 respostes

2 respostes a ““Si el ruc porta picarol, la somera també en vol””

  1. mariaen 08 març 2009 en 12:29 1

    Digo yo a ber quien le pone el cascabel al Gato, jajajaja.

  2. Joaquimen 08 març 2009 en 22:50 2

    El problema és que no en saben. Regna la incompetència. No van saber prevenir-ho. No van saber controlar el sistema i tampoc saben arreglar els desperfectes. Com tu dius no hi ha lideratges ni dirigents que il•lusionen. Estem mal governats i regna el descrèdit entre els dirigents. Tothom espera que ho arregli l’Obama i la feina serà d’ell i de nosaltres, és clar.
    Tot i així els mercats ho aclariran de forma natural, tard u d’hora, però amb grans mals col•laterals. Tenim mala peça al teler.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*