20 des. 2008

Grandeses i misèries d’escriure un blog.

Publicat en 20:19 sota Alguns blogs interessants...

Una de les grandeses que considero que tenen els blogs és el tipus de comunicació que s’estableix. Una forma de comunicació nova,original, desconeguda fins ara. Hom obre qualsevol blog i, potser des de milers de kilòmetres, pot establir una comunicació en forma de comentari amb una persona que no coneix, que no sap qui és, que no ha vist mai i que no sap com pensa.

A vegades s’estableix diàlegs interessantíssims entre els lectors a través de comentaris d’uns i altres. He vist entrades de blog amb més de 3000 comentaris. Aquesta és la forma normal de comunicació d’un blog: acceptar que altra gent té punts de vista diferents, que els pot expressar i que es poden aclarir o discutir.

Però també una de les misèries, per dir-ho d’alguna manera, d’un blog és la forma en com s’escriu. Normalment es fa amb un llenguatge col·loquial, senzill, tal com raja. I això porta a no matitzar prou, a no dir les coses com es podrien dir en una conversa llarga on l’interl·locutor és davant teu o en un article de diari que es pensa i es perfila  molt més.

Tot plegat ve a compte d’una entrada que vaig escriure i que va despertar certa pol·lèmica (no pas aquí al bloc sino de forma privada). Segurament que no em vaig explicar prou bé i, per tant, reconec la meva part de culpa. Però també reconec que les interpretacions que es fan de les paraules són lliures i subjectes a diàleg i posteriors interpretacions que, a vegades, es poden tornar interminables.

Per això considero que és important el posterior diàleg que pot sorgir d’una entrada, sigui en el mateix blog o a través de correu electrònic. A mi m’ha passat. He tingut converses ben interessants amb persones a través del correu amb persones llunyanes que no conec de res.

Per això el blog és una nova i revolucionària forma de comunicació , cada dia més estesa i més rica. I no ens hauria de fer por perquè ens fa lliures a tots.

Etiquetes de Technorati:

Una resposta fins a ara

Una resposta a “Grandeses i misèries d’escriure un blog.”

  1. jrrofen 21 des. 2008 en 10:00 1

    gràcies amic Jaume! M’agraden les teves paraules escrites al post! Les teves reflexions VS el blog! La teva sensibilitat planera, Felicitats!
    Un comença escriure (…) i un dia s’envalenteix a crear un blog i penja el primer post i un altre, i un altre (…) és un no parar i crec que crea adició, però per mi lo mes bonic del món és conèixer altres blogaires, aprendre d’ells, la llibertat de deixar-hi el teu comentari, curt o llarg, adien o no, fora de tot o just. La llibertat de penjar al blog lo que vulguis i deixar-hi el comentari en total llibertat, aquesta interacció és l’essència i els secrets del èxits dels blogs. Penso què (…) “un blog sense els seus comentaris és un blog mort en vida” Niant que no els accepten, niant que esperen ser moderats i niant com jo (…) que els deixo lliures (…) i els post estan escrits tal com raja (…) Penso que crea adició CREC QUE SÍ i què a mi t’haig de dir que m’agrada (…) repeteixo “la interacció en llibertat” és l’essència del blogs, que per molts anys i panys ens podem llegir i opinar, bones festes josep

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*