06 nov. 2008

Augmenten els delictes?

Publicat en 22:16 sota Delinqüència,SOCIETAT

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat al Segrià i al Pla d’Urgell una xarxa que es dedicava a falsificar targetes de crèdit i a estafar comerços de les comarques de Lleida. La policia ha detingut deu persones, totes de nacionalitat romanesa, i ha escorcollat tres pisos de Lleida, Bell-lloc d’Urgell i Mollerussa. Els arrestats obtenien targetes de crèdit de forma legal, però després hi haurien gravat una numeració que haurien aconseguit fraudulentment per internet. Posteriorment, els falsificadors utilitzaven les targetes per comprar en diversos comerços de les comarques de Lleida.

Aquesta és la notícia. Quan l’he llegida m’ha semblat que és molt possible que algun d’aquests viuen -o millor dit, vivien-  a la meva escala. No és que en sàpiga més que els Mossos, però tots hem vist els  moviments d’alguns d’ells. Tota l’escala ho sap. Hem denunciat a la Policia moltes vegades activitats il·legals i in cíviques dels nostres veïns d’escala: Portaven gent il·legal i ens els posaven a dormir a les golfes; encabien una multitud de gent en pisos de capacitat normal; es venia droga…

Encara ara (quan ja fa temps que no hi viuen) arriben cartes de companyies telefòniques amb factures mensuals de més de 500 euros a nom de gent que ja no viu a l’escala de fa temps. Es veu que es donen d’alta i després se’n van…. En fi, que la picaresca cada dia està més estesa i no sé si es fa prou per combatre-la. 

La societat no s’hauria de defensar d’alguna manera d’aquests individus?

 No serà això llavor de futurs racismes? Segur que aquí hi ha gent tan in cívica com ells però els diaris i la TV tenen la rara virtut de fer notar que són estrangers els qui cometen els delictes.

No crea tot plegat un caldo de cultiu una mica perillós? 

Són preguntes i reflexions que em faig sovint. Tant de bo que no.

3 respostes

3 respostes a “Augmenten els delictes?”

  1. Albert.en 07 nov. 2008 en 1:15 1

    Mira, llegint el teu article, recordo el cas de farà gairebé un any que li va passar a un revisor de RENFE. Va pujar al vagó, i va demanar el bitllet a un immigrant, que no tenia, l’immigrant i els seus acompanyants van agredir el revisor i llavors les ONG van acusar de racista al revisor, ja que s’havia dirigit primer al inmigrant, en lloc de demanar el bitllet primer a un no immigrant. Compte amb el que dius, ja que et penjaran el malnom de racista, fins i tot que no ho siguis.

  2. jaumeen 07 nov. 2008 en 18:16 2

    Mira Albert: Com que de racista no ho sóc i conec bé els emigrants perquè durant anys he treballat amb ells no em fa por dir res. Tinc molts amics emigrants, tan bona gent com el qui més. però també en conec d’aquests altres… per tant, el que correspon és dir les coses tal com són i la policia que faci la seva feina, amb els autòctons i amb els nouvinguts.

  3. bombollesen 08 nov. 2008 en 0:10 3

    Hola Jaume: Jo estic convençuda de què no som racistes. Posem els punts sobre les “i”. El que estem és contra les conductes asocials i molt diferent és ser racista. Si una persona és il·legal o no, no crec que ens correspongui a nosaltres dir-ho. Com ho veus?.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*