27 set. 2008

Emigració i pasteres

Publicat en 21:30 sota Emigració

No tota l’emigració és igual. Els que venen en pastera són uns i els que arriven amb Mercedes són uns altres. Uns arriben del sud i altres arriben del nort. Alguns s’estableixen aquí per acabar tranquils la seva existència i altres arriben per guanyar-se les garrofes per a ells i per a les seves famílies que són terra enllà.

Alguns són gent amable, educada i feliç. Altres són gent fosca, maleducada i poc acostumada als nostres costums.

Els uns no ens fan nosa. Fins i tot n’esterm content que vinguin i es quedin. Els altres ens fan nosa i voldríem que marxessin com més aviat millor.

No puc amagar que el tema de l’emigració em preocupa. En conec de ben a prop molt. N’he tractat molts. He anat a casa de molts d’ells i ells han vingut a casa meva. N’he conegut de totes menes. I ara em fa patir aquest tema perquè em sembla que no el sabrem resoldre prou bé.

Corre per internet un text d’un alcalde australià que sembla que té molt d’èxit. M’ha arribat diverses vegades i per molts canals. Ell diu que s’ ha de ser valent i que han “d’assimilar-se” (fer-se igual a nosaltres ) , cosa que jo veig impossible.

Integració no és assimilació. Respecte mutu; respecte a les coses de cada un seria un bon camí. Però això vol dir temps, diners, educació, polítiques….

Em fa por que no hi haurà res de tot això. Temps al temps. 

Una resposta fins a ara

Una resposta a “Emigració i pasteres”

  1. Joanen 20 juny 2015 en 23:35 1

    Trobo que el Papa Francesc és encara millor del que semblava. En Rick Santorum és un fanàtic perillós i extremista mig boig del que no cal preocupar-se gaire. En Jeb! com es fa dir ara per evitar Bush és un cas molt diferent. És catolic però convertit per activitats de la seva muller cubana. I és el primer candidat que de debò sap parlar l’espanyol i se l’entén. Jo el veig amb moltes possibilitats per ara.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*