07 gen. 2022

ADEU

Publicat en 17:56 sota A PEU,Vida i mort

Hem acabat un altre any. Crec que ha arribat l’hora de donar per acabat aquest blog. Ha tingut una vida relativament llarga, però s’ha anat esllanguint de mica en mica com els passa a la majoria de persones o coses. Néixer, viure una temporada més o menys llarga i intensa, per acabar morint és la llei de la vida. Una llei de la qual no se n’escapa ningú ni res.

I, com diu un text anònim que corre per aquí, “pots tenir defectes, estar ansiós i viure enutjat de vegades, així i tot, no oblidis que la teva vida és l’empresa més gran del món. Només tu pots evitar que rodi costa avall.

Molts t’aprecien, t’admiren i t’estimen. Si pensaves que ser feliç és no tenir un cel sense tempesta, un camí sense accidents, treballar sense cansament, relacions sense desenganys, estaves equivocat.

Ser feliç no és només gaudir del somriure, sinó també reflexionar sobre la tristesa.
No és només celebrar els èxits, sinó aprendre lliçons dels fracassos.
No és només sentir-se feliç
en els aplaudiments, sinó ser feliç en l’anonimat.
La vida val la pena viure-la, malgrat tots els desafiaments, malentesos, períodes de crisi. Ser feliç no és un destí del destí, sinó un èxit per a qui aconsegueix viatjar dins seu. Ser feliç és deixar de sentir-se víctima dels problemes i convertir-se en l’autor de la pròpia història; travess
ar deserts fora d’un mateix, però assolir trobar un oasi al fons de l’ànima.
Ser feliç és donar gràcies per cada matí, pel miracle de la vida. Ser feliç és no tenir por dels teus propis sentiments. És saber parlar de tu
mateix. És tenir el coratge d’escoltar un “no”. És sentir-se segur en rebre una crítica, encara que sigui injusta. És besar els nens, cuidar els pares, viure moments poètics amb els amics, fins i tot quan ens fan mal.
Ser feliç és deixar viure la criatura que viu
en cadascú de nosaltres, lliure, feliç i senzilla. És tenir la maduresa per poder dir: “M’he equivocat”. És tenir el valor de dir: “perdó”. Significa tenir la sensibilitat per dir: “Et necessito”. Significa tenir la capacitat de dir “t’estimo”.
Que la teva vida es converteixi en un jardí d’oportunitats per ser feliç…
Que la teva primavera sigui amant de la joia. Que siguis un amant de la saviesa als teus hiverns.
I quan t’equivoquis, comença de nou des del principi. Només aleshores t’apassionarà la vida. Descobriràs que ser feliç no és tenir una vida perfecta.
Perquè
 l’ús de les llàgrimes és per regar la tolerància. Utilitza les pèrdues per entrenar la paciència. Usa els errors per esculpir la serenitat. Fes servir el dolor per polir el plaer. Fes servir obstacles per obrir finestres d’intel·ligència.
Mai et rendeixis… Mai no et rendeixis amb les persones que t’estimen. Mai no renunciïs a la felicitat, perquè la vida és un espectacle increïble”.


Adeu. Gràcies a tots els que m’heu acompanyat durant aquests tretze anys llargs. I que siguem tan feliços com puguem!

5 respostes

5 respostes a “ADEU”

 1. Jaume Pubillen 07 gen. 2022 en 18:12 1

  Algunes persones a les quals he comunicat que deixava el blog m’han animat a no fer-ho. És una decisió ferma i no penso canviar-la. Gràcies a tothom.

 2. Maria P.C.en 08 gen. 2022 en 0:16 2

  No ho deixis del tot, ens sentirem una mica orfes.
  Fes-ho quan en tinguis ganes, mai per trobar-te cansat.
  Ho comprenc, els anys van passant!!

 3. Joanen 08 gen. 2022 en 14:32 3

  Benvolgut Jaume: No és que no t’entengui, però em sap MOLT greu. Jo mateix vaig començar en 2008, quan el diari era l’Avui only, i més d’una vegada m’ho he pensat. En qualsevol cas, confio que seguirem essent amics i ens enviarem e-mails. Fins sempre.

 4. Montserrat Pamiesen 12 gen. 2022 en 19:55 4

  Benvolgut Sr. Pubill…em sap greu llegir que deixa aquest bloc. Encara que nomes he comentat una vegada, he sigut una lectora assidua tant pel contingut com per la forma dels seus escrits. Especialment, durant els anys quan semblava que l’alliberament de Catalunya esdevindria realitat, voste va escriure sobre el tema amb lucidesa i el cor a la ma. Li agraiexo haver-me fet veure altres perspectives en els temes que ha tractat i el goig de llegir-lo. Li desitjo molta salut i sort.

 5. Jaume Pubillen 17 febr. 2022 en 8:03 5

  Gràcies a tots per les vostres paraules. Les agraeixo de veritat.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*