31 maig 2015

Quin himne? Quins xiulets?

Publicat en 21:42 sota ESPORTS,Futbol,POLÍTICA

Ahir estava assegut a la meva butaca disposat a mirar el partit de la final de la Copa del Rei. Deien, que deien, que deien, que xiularien l’himne espanyol i que xiularien el Rei con ja s’ha fet costum en aquestes ocasions en què el barça arriba a la final.
M’hi havia assegut ben allargassat -tan llarg com sóc, que no és gaire- disposat a veure com guanyava el Barça. Com acostumo a fer sovint, poso la imatge de TV3 i el so de Catalunya Ràdio. M’agrada la narració del Puyal i el seu gran equip. Vaig veient els prolegòmens del partit, com els jugadors es preparen al túnel de vestidors; veig com surten al camp; veig com s’afileren els jugadors dels dos equips i veig com tothom es prepara i es posa ben dret. Noto cert nerviosisme en els rostres de les autoritats i tots estaven tesos i afilerats com xoriços. I, de cop, comença un soroll infernal. M’imagino que són les anunciades xiulades però, la veritat, no sé distingir ben bé si és això o algun reactor que s’ha enlairat de l’aeroport del Prat i passa en aquell precís moment per damunt del camp. No sento himne, no sento xiulets, no sento ningú i el Puyal resta mut. Només soroll. molt soroll. Les càmeres només enfoquen rostres d’esportistes i d’autoritats. Res de públic. No puc saber si xiulen, si berenen o què fan. Res de res. No enfoquen ningú de les graderies. Sembla que s’ha fos la gent. No hi són. No existeixen. No xiulen. Han desaparegut de cop i volta.
Després m’he pogut assabentar que sí que es va xiular, que hi va haver himne, males cares en alguns, mala llet en altres i fins i tot algun comunicat fet pel Gobierno de España a corre-cuita i en hores intempestives… Si n’estarien d’emprenyats que fins i tot algun funcionari va haver de treballar redactant un curiós COMINICADO (que podeu llegir clicant  AQUÍ) un dissabte al vespre a les 11 de la nit! Algú l’ha qualificat de ridícul. Jo el qualifico directament de franquista, de país amb molt dèficit de democràcia, que la única cosa que sap fer és amenaçar els ciutadans. Vergonya, molta vergonya haurien de tenir. I no s’haurien d’estranyar que molts de nosaltres vulguem marxar d’un país com aquest,
I una altra cosa. Acabo de llegir que aquest sindicat que s’autoanomena Manos Limpias –i que no és res més que una colla de franquistes nostàlgics- també ha posat denúncia a tot bitxo vivent. Haurien de saber uns i altres que, segons explica el diari LA MAREA,  xiular l’himne és fins i tot un dret segons el jutge Pedraz de l’ Audiència Nacional. Hi ha un auto de la sala que jutja delictes penals a l’ Audiència Nacional que va considerar (any 2009) que xiular l’himne d’España és una cosa emparada per la llibertat d’expressió. Ho podeu veure AQUÍ

2 respostes

2 respostes a “Quin himne? Quins xiulets?”

  1. Joanen 02 juny 2015 en 5:23 1

    Jo sobretot veig una contradicció molt gran entre el “je suis Charlie” del Rajoy a París i les seves declaracions dient que insultar la religió musulmana i fer caricatures del Profeta eren formes de llibertat d’expressió,i que ara vulgui perseguir criminalment als qui van xiular. Nosaltres hem estat sempre gent molt pacífica però tenim el perfectíssim dret de seguir la nostra lluita i expressar-nos. La Marxa Granadera no és cap cosa nostra i no ens l’haurien de fer escoltar per força. Potser també ens voldrien prohibir les manifestacions de 2,3 milions dient que això només demostra que 5 milions de Catalans no són sobiranistes. Quines penques!

  2. Jaume Pubillen 03 juny 2015 en 10:05 2

    Joan: Si ens tractessin com a ciutadans amb drets no passaria tot això. Però el PP cada dia es creu amb més drets sobre nosaltres i fa servir els tribunals, les lleis i tots el mitjans de què disposen -que són molts- per anar contra els drets del poble de Catalunya. Per això no hi ha res a fer quedant-se tal com estem. Els dia que siguem independents segur que som molt més amics i no xiularem cap himne ni cap Rei.
    Una abraçada

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*