04 ag. 2013

Cadena de blogs per la independència

Publicat en 21:00 sota Blogs,Independència

Amb la Marxa cap a la Independència i la manifestació del passat Onze de Setembre, els catalans vam evidenciar l’existència d’una majoria social favorable a la independència i vam empènyer la classe política a fer les passes necessàries per a la consecució d’un Estat independent.

Aquest 11 de Setembre, cal convertir la Diada en l’avantsala de la independència. El món ha de tornar a mirar cap a Catalunya per a que vegi quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans d’assolir la llibertat no més tard del 2014.  Ara és l’hora de la Via Catalana. Enllaçats, units, resseguint el país amb una cadena humana per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari dels catalans, esdevenir un nou Estat d’Europa.

Per garantir que tothom tindrà el seu lloc a la història, muntarem un dispositiu fotogràfic aeri i terrestre perquè quedi constància de cada català i catalana que ha contribuït al llarg del recorregut a fer possible la Via Catalana.

Hi ha antecedents de cadenes humanes. El 23 d’agost del 1989, els ciutadans d’Estònia, Letònia i Lituània van fer la Via Bàltica enllaçant amb una cadena humana les seves tres capitals per a reivindicar les seves ànsies de llibertat. A la primavera següent ja eren països independents gràcies a la gran mobilització i a la repercussió internacional aconseguida.

Continuant, doncs, amb noves iniciatives que estan fent visible la voluntat d’un ampli sector de catalans d’assolir la independència del nostre país, n’ha sorgit una altra ben interessant: LA CADENA DE BLOGS PER LA INDEPENDÈNCIA. Emulant la cadena humana que enllaçarà Catalunya de nord a sud, també està en marxa una cadena, en aquest cas de blogs, que al llarg de la setmana de l’Onze de Setembre, i seguint un ordre establert, publicaran apunts sobre qualsevol aspecte que ens belluga i ens motiva per forma part d’aquesta cadena, ja sigui amb imatges, textos, poemes, pensaments, humor…

Així, el meu blog A PEU -que és el número 168 de la cadena- s’ha volgut afegir a aquesta iniciativa i quedarà enllaçat amb LO ROGLE, que és el blog número 167 de la cadena i amb el 169, que és el blog de l’ Albert AMB CRITERI PROPI

Per a més informació i per poder fer un seguiment d’aquesta proposta bloguera  podeu consultar http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com

4 respostes

4 respostes a “Cadena de blogs per la independència”

 1. Josep Maria Casas Moralen 05 ag. 2013 en 14:51 1

  Em sembla una molt bona iniciativa, Jaume. Crec que tot el que es pugui fer per apropar-nos cada cop més a l’Independència és bo. Aprofito per dir-te que ahir, davant la seu del Casal Català de Córdoba, Argentina, vam realitzar un “trosset” de Cadena Humana per a sumar-la a la Via Catalana que es farà l’11 de setembre a la meva enyorada Catalunya i que enviarem a l’ANC en un vídeo.
  Com sempre, una abraçada ben forta.

 2. Josep M Boix-Masramonen 06 ag. 2013 en 11:27 2

  Enhorabona per aquesta iniciativa. Això és un país desvetllat i viu.
  “…ja ens han ensarronat prou una vegada i una altra. No és ben bé independentisme, són unes enormes ganes de perdre’ls a tots de vista i viure una vida sana…Quines ganes té la gent de fer la gran botifarra!” (R.Solsona, Botifarra de pagès)

 3. Jaume Pubillen 06 ag. 2013 en 15:21 3

  Joseps Maries: De ganes no ens en falten! Ara només falta trobar el camí adequat…

 4. Xavier Pujolen 05 set. 2013 en 20:27 4

  El blog Fita s’afegeix a la cadena de blogs per la independencia. En la darrera entrada es parla de la cadena Humana a la Pica d’Estats. Si hi voleu entrar sereu benvinguts.
  http://xavierpujolguarro.blogspot.com.es/2013/09/volem-volar.html

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*