31 jul. 2012

Pepe Mujica:Un home lúcid i honest

Publicat en 12:00 sota GENERAL,Pepe Mujica,POLÍTICA,Uruguai

El president de l’ Uruguai, José Mujica, és un home lúcid, honest, senzill, sense gaires estudis però és un home que parla clar i directe com la gent del poble. El seu discurs a la Cimera de Rio de Janeiro ha estat comentat i aplaudit per tot el món. Va parlar davant representants dels 139 països present a la Cimera sobre “Desenvolupament Sostenible” inaugurada pel Secretari General de les Nacions Unides Ban Ki-moon.

He volgut recuperar aquest vídeo perquè crec que val la pena escoltar-lo amb atenció i difondre’l. Són veritats que no estem massa acostumats a escoltar en boca de polítics que, lamentablement, estan per altres coses. No va proposar plans ni va fer promeses. Ho va fer llençant a l’aire preguntes tan fonamentals sobre l’actual situació de la humanitat que sembla que podrien pecar d’innocents però que són preguntes que remouen la consciència de les persones i del món si ens les féssim seriosament.

Només cal anar als comentaris que van fer a You Tube els que el van veure i escoltar per veure l’admiració que desperta aquest home a tot el món. Necessitem presidents com ell. El món necessita polítics així si volem sortint-nos-en.

I, per acabar d’arrodonir aquest discurs i demostrar que aquest home parla seriosament i que es creu el que diu, vull mostrar-vos aquesta foto d’ell i la seva esposa -la senadora Lucía Topolansky- a casa seva preparant-se el dinar. Només cal veure com viuen per saber com són: donen el 90% dels seus sous de President i de Senadora i viuen d’una forma senzilla i discreta en la seva casa de sempre, una casa de camp amb ben poques comoditats.

Val més un gest que mil paraules! La felicitat, com les grans persones, es troba en les petites coses de cada dia.

2 respostes

2 respostes a “Pepe Mujica:Un home lúcid i honest”

  1. Josep Mariaen 31 jul. 2012 en 15:16 1

    Molt d’acord amb la teva opinió, Jaume. Com bé dius, em sembla que, a més del món, a Catalunya ens vindrien la mar de bé uns quants polítics de la mena d’en Mujica, per aconseguir d’una bona vegada la tan desitjada independència. I ja que parlem de Mujica, mirat a YouTube JOSÉ MUJICA EN “EL PERRO VERDE” (que es va fer als anys noranta), el que opina d’aquest “jutge” Garzón. Com sempre una abraçada des de Córdoba, Argentina.

  2. Jaume Pubillen 31 jul. 2012 en 23:01 2

    Gràcies Josep Maria pel teu suggeriment. he escoltat l’entrevista de El Perro Verde i és preciosa… Em sembla que algun dia d’aquests la publicaré… Diu tot un munt de coses molt interessants.
    Una abraçada ben catalana

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*