22 jul. 2012

Tot ha de quedar impune?

Publicat en 23:15 sota Corrupció,España

Espanya no és el Regne d’ Espanya. Espanya és el Regne de la Impunitat perquè aquí sembla que a alguna gent no se’ls demani comptes.

Es veu que es poden demanar comptes a un arquitecte si li cau un edifici. Es pot demanar comptes a un metge si no cura prou bé. es pot demanar comptes a un mestre si no ensenya tal com li manen… Però aquí no es demana comptes als banquers, ni als polítics, ni al Rei, ni als bisbes. Es veu que al Regne de la Impunitat certes coses queden impunes per sempre.

Els bancs han empobrit i han portat a la misèria a molta gent amb el consentiment dels polítics. Aquí hi ha hagut molta gent que no ha vigilat ni ha controlat prou i ara no són ells qui ho paguen. Ho paguen els de sempre: els més pobres.

Les guerres deixen morts. Certes polítiques socials i econòmiques també en deixen i sembla que no passi res. Als criminals de guerra se’ls busca, se’ls jutja i se’ls engarjola. Als polítics i als banquers sembla que ningú gosa tocar-los. Deuen ser d’una casta especial. Ni que s’equivoquin no els cal demanar perdó. Heu vist algun polític demanant perdó’? Heu vist algun banquer tornar els diners que ha guanyat a l’esquena de molta gent? Aquí es poden fer aeroports que no tenen avions, però que tenen director cobrant un bon sou. I no els cau la cara de vergonya. Aquí es pot anar fent línies d’ Ave noves -que seran deficitàries- mentre el país s’omple d’aturats i de misèria. I no els cau la cara de vergonya i ningú ho impedeix…

Quan començarem a demanar responsabilitats? Quan aquest Regne d’Espanya deixarà de ser el regne de la Impunitat?

4 respostes

4 respostes a “Tot ha de quedar impune?”

 1. Xavi Soleren 23 jul. 2012 en 17:06 1

  Per trobar les respostes a les preguntes que ens proposes recomano la lectura d’un llibre: “Diguem Prou” de l’Arcadi Oliveres. Per sucar-hi pa.

 2. Jaume Pubillen 23 jul. 2012 en 17:47 2

  Hola Xavi: Tens raó. L’Arcadi Oliveres ja fa temps que predica aquestes coses i, pel que sembla, predica al desert perquè poc cal li fan. No he llegit aquest llibre que dius, però miraré de fer-ho. I aprofitaré l’avinentesa per recomanar-te’n una altre que també val molt la pena i que no cal comprar perquè és a la xarxa. És d’en Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón “Hay alternativas. Propuestas para crear empleo y bienestar en España”.
  Una abraçada

 3. Joanoten 23 jul. 2012 en 18:53 3

  Aquest migdia me l’he passat mirant a la TV els canals de Wall Street tots parlant de l’Estat amb irritació i molt emprenyament, tractant-lo d’incompetent i absurd. I de molt, molt perillós. Ara que aquí als EUA el suposat redemptor Obama també s’ha negat en rodó a perseguir criminalment a la banca. Es que si ho fes, perdria diners. Hi ha hagut només unes quantes multes insignificants a certs bancs, però els banquers han rebut immunitat. Ja ho deia en Brecht a l’Opera dels Tres Cèntims: què és el robatori d’un banc comparat amb la seva fundació?

 4. Jaume Pubillen 24 jul. 2012 en 23:13 4

  Tens tota la raó, Joanot. Tenim uns Governs totalment incompetents. Sembla que en lloc de millorar, cada vegada són pitjors. Si no fos perquè la situació és molt seriosa -per perillosa- farien riure. de fet, ja són la riota de tot el món.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*