29 maig 2012

Paganini

Publicat en 18:49 sota SOCIETAT

Aquí no vull parlar del músic italià Niccolò Paganini, (Gènova, 27 d’octubre de 1782Niça, 27 de maig de 1840) sinó que vull parlar dels pobres desgraciats que ens toca pagar sempre i que popularment es coneix com a “paganinis”. Aquí no paguen els que més tenen, ni paguen el pato els que han causat la trencadissa econòmica que ens toca sofrir, ni és veritat allò de “qui paga mana”. Tenim el món al revés i els que paguem no manem, els que ho han fet malament són els únics que se’n van amb les butxaques plenes i qui menys s’ho mereix està dalt de tot simplement per ser més espavilat que els altres….

He rebut un correu amb una colla de dades interessants que vull donar a conèixer. Per exemple:

Polítics

-Per fi se sap el nombre de polítics que pul·lulen per aquestes nostres Espanyes. I com era d’esperar, resulta que tenim més polítics vivint dels pressupostos que cap país d’Europa.
-Resulta que tenim EL DOBLE de polítics que el segon país amb més polítics d’Europa (Itàlia).
-Resulta que tenim 300.000 polítics més que Alemanya ¡ amb la meitat de població! A més Alemanya està molt més descentralitzada que Espanya. Alemanya compta amb 6 nivells administratius (Estat – Länders – Regions Administratives – Districtes – Mancomunitats – Municipis) i Espanya només amb 4 (Estat – Comunitat Autònoma – Província – Municipi).
-Resulta que tenim 445.568 polítics. (Any 2011)
165.967 metges
154.000 policies
19.854 bombers
Resulta que tenim més polítics que metges, policies i bombers … junts!

Sous

Mestre: 1.400 euros per preparar-te per la vida.
Policia: 1.600 euros per arriscar per tu la seva vida.
Bomber: 1.800 euros per salvar la teva vida.
Metge: 2.200 euros per mantenir-te amb vida.
Diputat: 30.000 euros per fotre’t la vida, i els 30.000 són …, per a tota la vida!.

Preparació
Només falta per afegir que per treballar com:
– Policia: cal tenir el Batxillerat Superior i fer una Oposició.
– Bomber: cal tenir el Batxillerat Superior i fer una Oposició.
– Mestre:cal tenir el Batxillerat Superior, Títol Universitari (quatre anys) i una Oposició.
– Metge: cal tenir el Batxillerat Superior, la nota mitjana més alta a la selectivitat. Títol Universitari (sis anys), Oposició a MIR. Especialitat (obligatori 4 anys per a medicina general o cinc anys la resta d’especialitats) Oposició. Total onze anys en el millor dels casos.
– Diputat: CAP REQUERIMENT, ni titulació ni oposició, només cal ser assignat a dit per la gent del teu partit.

En una paraula: en aquesta Espanya de “castañuelas y pandereta” alguns hi són per cobrar i altres per pagar. Per manar no cal ser ni honrat, ni massa preparat, ni massa treballador, ni tenir vocació de servei. La feina no cal fer-la ben feta perquè, si tens un càrrec important, sempre hi surts guanyant i saps que en sortiràs amb les butxaques plenes. Ja sé que no hauria de generalitzar i que sempre hi trobarem honroses excepcions, que no fan més que confirmar que l’excepció confirma la regla. Però és que, veient les coses com van, em sembla que la situació fa pensar una mica, no us sembla?

No hi ha resposta

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*