31 des. 2011

Nou any, nou afany.

Publicat en 12:43 sota PSICOLOGIA

Acabem any i en comencem un altre. No sé si podem fer servir aquest any allò d’ “Any nou, vida nova” perquè les coses no es presenten massa bé.

Però tampoc ens servirà de res sortir massa condicionats per l’any dolent que, sens dubte, hem passat. El passat ens pot condicionar, però mai ens pot esclavitzar com deia  el neuròleg, psiquiatra i filòsof Viktor Frankl . Aquest autor té un llibre que hauria de ser lectura obligada per a tothom: “L’home a la recerca de sentit”. Ell, que va haver de passar per camps de concentració on va morir la majoria de la seva família, ens diu que els determinismes i condicionaments no només no eliminen la llibertat, sinó que són com la gravetat que ens permet caminar (lliurement) per la vida.

Per tant, de cara a l’any nou potser tampoc cal preocupar-nos massa i només ens caldrà anar treballant dia a dia, que d’alguna manera ja ens en sortirem. Recordeu aquell versicle de l’ Evangeli que diu:

“No us preocupeu pel demà, que el demà ja s’ocuparà d’ell mateix. Cada dia en té prou amb els seus maldecaps.” (Mt 6,34) 

“Cada dia comporta el seu afany”. I cada any. I cada moment. Per tant, el que ens caldrà fer serà ocupar-nos per l’avui i no preocupar-nos massa pel demà, que el demà ja l’anirem resolent, si Déu vol. Pensem que tenim un any més d’experiència. N’hauríem de saber una mica més; n’hauríem d’haver après una mica del que ens ha passat per no caure altre cop en els mateixos errors. Ho podrem fer des del que som, tenim i hem viscut per, des d’aquest trampolí, anar més lluny en tots els sentits. A veure si en som capaços.

Bon Any Nou a tots els que us heu atansat per aquí alguna vegada. I fins l’any vinent, no us en descuideu!

2 respostes

2 respostes a “Nou any, nou afany.”

 1. Amics del Llobregaten 31 des. 2011 en 23:11 1

  Jaume, tornarem l’any que ve, si Déu vol, a ser aquí llegint-te.
  Que acabis de passar unes Bones Festes. Bon Any 2012 i que els Reis et siguin molt generosos.
  Una abraçada. Mar i més Amics del Llobregat

 2. Jaume Pubillen 01 gen. 2012 en 10:48 2

  Mar i amics del LLobregat: Gràcies per passar de tant en tant per aquí i fer-me la vostra generosa visita plena de bons desitjos. Tots aquests bons desitjos també els vull per vosaltres
  Una abraçada a tots i bon any!

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*