22 nov. 2011

Qui ha guanyat?

Publicat en 0:02 sota Partits polítics,POLÍTICA,SOCIETAT

En dibuixant CORTÉS, sempre tant sensible amb l’actualitat i sempre tan compromès amb els més febles i més petits (els que no tenen veu) de tots els àmbits de la societat, una vegada més encerta amb l’acudit que publica avui al seu blog EL HERMANO CORTES, que us convido a visitar.

Com ell, ens podríem preguntar qui ha guanyat en aquestes eleccions i, sobretot, ens podríem preguntar qui ha perdut o qui hi perdrà. Perquè, tal com estan les coses, ja no sé si el problema i la solució és entre les polítiques de dretes i esquerres. Massa vegades hem comprovat que són força semblants i que les sensibilitats que tenen uns partits i altres són, per desgràcia, força semblants.

I dic “per desgràcia” perquè qui mana a hores d’ara són els mercats i el seu immens i salvatge poder. Són ells qui guanyen sempre i són els més pobres (en tots els sentits de la paraula) qui perden. Per això el pobre de l’acudit és tan escèptic i, de fet, tan li fa qui hagi guanyat perquè ell perd sempre i amb tots.

La guanyadora de qualsevol dels comicis que es facin hauria de ser sempre ser la democràcia, responsable de buscar aquelles persones que sàpiguen portar la societat sencera (sense que ningú es pugui sentir exclòs) cap a millores personals i socials i lluitar contra la pobresa, les desigualtats i la misèria dels que d’alguna manera la vida els ha exclòs. Econòmicament parlant, aquests són molts i cada dia són més; alguns potser amb culpa, però molts altres sense cap mena de culpa, sinó simplement fruit de circumstàncies personals nefastes.

Però no hi ha només els exclosos per les tamborinades de l’economia. Hi ha també els exclosos polítics, les minories que no poden fer sentir les seves veus. També aquests es poden sentir exclosos i, en realitat ho són. La democràcia autèntica és poder exercir tots els drets que hom té pel fet de ser persona. I un d’aquests drets és el de l’autodeterminació, cosa que els hauríem de recordar sovint als nostres governants, siguin del color que siguin.

2 respostes

2 respostes a “Qui ha guanyat?”

 1. Josep Mariaen 22 nov. 2011 en 14:18 1

  Jaume, el primer que se m’acudeix és que la que més perdrà serà Catalunya, doncs els delinqüents franquistes (els del “pp” no son altra cosa que això) volen fer-nos tot el mal que puguin, malgrat que els del “psoe” volien quelcom semblant. Però totes les bestieses que de segur faran per a “castigar-nos” més del que ja han fet (atacs a la llengua, espoli fiscal, menyspreament a tot el que sigui català), potser produiran en el poble i (tant de bo) en els politics catalanistes una reacció com cal i, d’una bona vegada, ens podrem treure de sobre aquesta maleïda espanya.
  Com sempre VISCA CATALUNYA LLIURE!!!
  Una abraçada des de Córdoba, Argentina.

  Josep Maria

 2. Jaume Pubillen 22 nov. 2011 en 21:55 2

  Josep Maria: Si d’alguna cosa estic segur és que no podran amb Catalunya per més que facin. El PP ja sabem que serà molt bel.licós i ens farà la punyeta. Amb la majoria absoluta, més que mai. El PSC seguirà fent la viu viu sense alçar la veu en cap moment cap als seus amos (PSOE). Per tant, potser tot això farà que siguem encara més resistents i i reaccionem d’una manera o altra.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*