29 abr. 2011

El principal obstacle

Publicat en 21:26 sota PSICOLOGIA

La vida és plena d’obstacles que s’han d’anar superant per tal de créixer, madurar, arribar a ser el que hom vol ser. La vida està plena de barreres, però barreres per superar. I les barreres moltes vegades ens les posem nosaltres mateixos.

Explica el poeta persa Farid al-Din Attarque que fa molts anys, en un petit poble, vivia un jove molt curiós i que tenia moltes ganes d’aprendre. La seva recerca el va portar davant d’un savi molt respectat que vivia a la muntanya, i quant el va tenir davant, li va preguntar:

– "Mestre, quin és el major obstacle que un home ha de vèncer per avançar en el seu camí cap a la llibertat i la saviesa?"

El savi, impassible, li va respondre:

– "Ell mateix. La seva falsa concepció d’identitat és l’obstacle més difícil de salvar".Quan el jove li va preguntar com havia arribat a aquesta conclusió, el savi ancià va contestar:

"Un dia, passejant pel bosc, vaig veure un gos que es moria de set estant a la vora del riu. Em vaig aturar a observar-lo, i vaig descobrir que l’animal veia a l’aigua el seu propi reflex i el prenia per un altre gos. Bordava i després escapava sense haver begut, temorós davant la imatge d’aquest altre gos que li estava mostrant els seus esmolats ullals. Així va estar durant diverses hores. Al final, però, la set li va fer perdre tota la prudència i es va llançar a l’aigua. En aquest mateix instant, l’altre gos, que era el seu obstacle, va desaparèixer ".

2 respostes

2 respostes a “El principal obstacle”

  1. Sayonaraen 29 abr. 2011 en 21:36 1

    Já conhecia esta história e também com a versão do leão que viu seu rosto na água… :)) Adorei o post! <3 Os mestres sufis são demais!

    Abração, Jaume!

  2. Esperançaen 29 abr. 2011 en 22:15 2

    Molt bo el post, les nostres pròpies barreres solen ser les més difícils de vèncer.
    Una abraçada!

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*