06 nov. 2009

Presumpció de culpabilitat.

Publicat en 23:16 sota Sense categoria

Acabo de llegir en aquest blog http://mcharmen.spaces.live.com/blog/cns!F8DC058A0E0AB149!17440.entry  el testimoni, -crec que sincer, senzill  i per això mateix, colpidor-, de Perico García Azorín, que va ser durant 12 anys regidor de Santa Coloma de Gramanet (79-91). Defensa que no tots els polítics són iguals i té tota la raó. Tenim la mala costum de posar-los tots al mateix sac pel mal exemple d’uns quants.

Us recomano vivament que el llegiu si teniu un momentet. Crec que val la pena per no convertir a tots els polítics en "presumptes culpables". Si per cas hem de creure en alguna cosa, és en la presumpció d’innocència, cosa que tampoc fem moltes vegades. Tenim també la mala costum a prejutjar les coses d’acord amb el que diu la premsa, el que veiem a la TV, el que surt als diaris, etc. I em sembla que hauríem de ser més curosos perquè una imatge propagada fins a l’infinit, o un rumor no comprovat, pot destruir una persona, tota una vida i tota una bona reputació. Ja hi ha temps per jutjar, sobretot després de les sentències fermes.

I no dic això pela casos d’aquests dies ni per cap cas en concret, sinó que hauria de servir per a tots els casos; inclús hauria de servir per al jutge Garzón, sempre tan precipitat en les seves actuacions estel·lars, alguna vegada ben equivocades. O si no, recordeu aquella galdosa operació de l’any 1992 sobre 37 independentistes catalans que van quedar en res i a qui l’Estat espanyol va haver d’indemnitzar per haver fet les coses mal fetes. O el cas dels integristes àrabs a qui van trobar no sé pas quantes coses per a fabricar explosius i que, a fi de comptes, no era més que pols de sabó per a rentar roba. I podríem continuar amb altres casos. Però, així i tot, també em reservo la "presumpció d’innocència" per aquest jutge sempre tan precipitat, amb ganes notables de notorietat i que no sempre fa les coses prou ben fetes..

Etiquetes de Technorati:

No hi ha resposta

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*