30 oct. 2009

1a. pregunta: Què és més greu, robar o matar?

Publicat en 22:23 sota Ètica i Moral

Si volen fer neteja, ja cal que s’hi posin! No sabran pas per on començar. Com a l’acudit de dalt, aviat no sabrem a quin contenidor tirar la porqueria…

Però si fos d’ells, començaria pel més gros, pel més greu. Jo, si fos d’ells, començaria a perseguir aquells que maten, aquells que violen, aquells que trepitgen drets elementals de les persones, aquells que trafiquen amb drogues o amb persones.

Jo, si fos d’ells, miraria que la justícia fos més justa, posaria a la presó només aquells a qui no hi hagués més remei que tancar-los, -que realment no serien tants com ara. Potser en lloc de tancar-los, caldria fer-los fer alguna tasca en bé de la comunitat, que prou que n’hi ha i prou que en trobaríem.

Robar no està bé, ja ho sabem. Però què és més greu, robar a un milionari 10.000 euros o robar-ne 10 a un pobre que no en té ni per menjar? I, si els cacen a tots dos, qui tindrà millor defensa? Qui se’n sortirà millor? Qui podrà pagar un bon advocat? Robar no està bé, però uns robatoris són bastant pitjors que altres.

I aquells que trafiquen amb droga i maten desenes de nois a la flor de la joventut? I aquells que amb el tràfic i la distribució de droga destrueixen famílies senceres? A aquests no cal perseguir-los? No cal emmanillar-los i fer-los sortir a tots els Telenotícies per tal que tothom ho vegi?. És just el tracte que es dóna a uns i altres? Hi ha un jutge famós, un jutge estrella,  que cada any organitza un partit de futbol contra la droga. Per quedar bé? Per poder sortit a la TV? Quants traficants agafen cada any?

No seré pas jo qui defensi als xoriços i encara menys els xoriços de camisa blanca i corbata. Els xoriços més fins són molt més perillosos que els que roben carteres. No seré pas jo qui els defensi, però demanaria als jutges que fossin una mica més justos, i que obrissin l’objectiu de la càmera a tota la realitat per veure on cal començar a fer neteja.

Continuarem amb més preguntes si no hi ha res de nou…

Etiquetes de Technorati: ,,

3 respostes

3 respostes a “1a. pregunta: Què és més greu, robar o matar?”

 1. jrrofen 31 oct. 2009 en 10:22 1

  ei!
  Amic Jaume no hi ha un pam de net per enlloc DINER = FEMER

 2. Heteryen 31 oct. 2009 en 12:56 2

  Robar, matar…………pecados capitales segun dice la iglesia.
  Pero que podemos esperar si son ellos quienes nos gobiernan?
  Donde estan nuestros principios que con tanto espero,
  nos enseñaron nuestros padres?
  Hoy se roba y se mata, pero hay una justificacion para hacerlo.
  Si robas un pan, xq tienes hambre vas a la carcel.
  Si matas y robas millones aduciendo que es POR LOS POBRES
  hasta llegas a presidente.

 3. Jaume Pubillen 31 oct. 2009 en 16:18 3

  Hetery: Una atea como tú no puede hablar de pecado. Que lo haga yo, puede pasar!
  Un beso

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*