04 oct. 2009

Trobades de cosins

Publicat en 23:49 sota familia,SOCIETAT

Acabo d’arribar d’una trobada de cosins. La fem cada any i ja en fa 8. Som tots ja granadets. Fa dies que hem deixat de ser joves. Per tant, una de les millors coses de la trobada anual és, primer, que hi siguem tots i, segon, que hi continuem essent amb salut i amb la bona cara que he vist que fèiem tots.

Tots nosaltres ja anem recorrent fa una bona temporada la segona meitat de la vida. Hi ha un famós doctor, el Professor Niven, que té la teoria que aquesta segona part de la vida pot ser molt millor que la primera si tenim en compte una sèrie de recomanacions basades en investigacions profundes sobre la conducta, els hàbits de vida i la felicitat dels que ja tenim arrugues i cabells blancs.

Avui no tinc temps ni humor per a comentar aquestes recomanacions del Dr. Niven, però sí que penso fer-ho un dia d’aquests perquè són prou interessants. Però sí que vull destacar que considero molt interessant trobar-se, explicar-se coses, riure una estona plegats, posar-se al dia de les darreres novetats familiars i estrènyer llaços.  Si sempre és bo i profitós estrènyer llaços entre les persones, ho és molt més fer-ho entre família, en un moment que la família està canviant tant i s’estan discutint valors fonamentals que han estat vigents durant dècades. Jo estic profundament convençut que, encara que canviïn moltes coses, el fonamental no canviarà i els fills continuaran necessitant el caliu dels pares i els pares necessitaran -com sempre- l’amor les seus fills. La família ens dóna seguretat, ens enriqueix i ens forneix d’unes eines elementals per anar per la vida. I no esperem que aquestes eines en les proporcioni ni l’escola, ni els amics, ni els governs, ni les institucions, ni la societat en general. Aquests valors només ens els proporcionarà la família.

Per tant, benvingudes trobades familiars, que ens donen tanta alegria i tanta felicitat. I que per molts anys puguin seguir!

Etiquetes de Technorati: ,

Una resposta fins a ara

Una resposta a “Trobades de cosins”

  1. Mariaen 05 oct. 2009 en 11:11 1

    Ante, todo,Muchas Felicidades, a toda esa gran, ejemplo familiar
    me trae muchos recuerdos, el mirar esta gran mesa, que con mis ante pasados,hemos compartido,y soy la menor y de avanzada edad, ademas viuda,pero no estoy sola toda mi descendencia, hijos , nietos, y una viznieta,me siento arropda y acompañada,que es mucho, en todos lo acontecimientos; que cambio de valores en la familia, siento tristeza ante ello, temo sea recuperable.
    Que Dios nos tienda una mano, saludos.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*