27 nov. 2008

L’autoestima.

Publicat en 18:49 sota Autoestima,DISCAPACITAT

 
Aquests dies passats l’asseguradora que tenim contractada a l’empresa feia revisions mèdiques a tot el personal que volgués. Tots hi anàvem passant i, qui més qui menys, feia el seu comentari en sortir als companys: a mi m’han trobat colesterol; a mi m’han dit que no hi sentia gaire d’una orella; a mi que hauria de deixar de fumar i fer una mica d’esport…

Em va fer gràcia i a la vegada em va fer pensar el comentari que va fer un dels usuaris del centre que va en cadira de rodes i té una disminució física molt notable i una disminució mental lleu. En sortir de la revisió, algú li pregunta: què tal t’han trobat? i ell que respón: “m’han trobat perfecte”.

Em va fer pensar una colla de dies la resposta d’aquest noi i avui us vull fer partícips d’aquestes reflexions:
-l’autoestima no té res a veure amb les limitacions i les mancances personals. De fet, tots tenim limitacions i mancances en més o menys grau. 
-l’autoestima puja o baixa segons sapiguem superar, o no, les diverses situacions de limitació que la vida ens va regalant.
-les persones depenem molt de la confiança que tenim en nosaltres mateixos i en els altres.

La resposta d’aquest noi em fa pensar que, amb totes les seves moltes limitacions físiques i psíquiques (més que la immensa majoria de la gent), té una autoestima molt elevada. La majoria de nosaltres hauríem d’aprendre aquesta lliçó: hauríem de ser més comprensius amb nosaltres mateixos i no deixar que les limitacions i mancances personals ens superin i mutilin del tot la nostra vida.

Una resposta fins a ara

Una resposta a “L’autoestima.”

 1. jrrofen 28 nov. 2008 en 10:29 1

  Molt bonic el post sobre l’autoestima ens en fa falta a cabassos i mentres tant la vida ens passa! I,i,I.

  En retrobar-me en vells coneguts… si s’atreveixen preguntar-me ¿com t’he trobes? De conya no veus la meva fresca cara! (si no vull allargar la conversa) sinó…
  La meva contesta és VS a aquí? Ves sinó… Quants niant de la nostra edat que ens han deixat per el camí! I saps que passa amic Joaquim que acaben parlant-te del seu poderós constipat! Sempre preval el jo… VS al lo que poden patir els demés.
  i ell que respon: “m’han trobat perfecte”.
  I jo responc: “de conya! O VS aquí?”josep

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*