15 juny 2016

Aquests cardenals!

Publicat en 16:47 sota Església

Un home que es disfressa de la manera que veiem a la foto no és de fiar. Jo no me’n fiaria d’aquesta mena de pallassos! I si aquest home és un cardenal de l’església catòlica  que cada dos per tres fa manifestacions sospitoses encara me’n fiaria menys. La Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d’Investigació Penal contra el cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, com a presumpte autor d’un delicte d’odi contra els homosexuals i les dones. Segons el Codi Penal, en cas de ser processat, el cardenal podria enfrontar fins a tres anys de presó. És clar que no anirà a la presó –ni cal, certament-, però sí que és clar que una persona que diu les coses que diu hauria d’anar a aquell l’infern en el que ell deu creure (si hi fos, cosa que jo no crec).

Com que estic segur que no hi ha aquesta mena d’infern que ens van fer creure que hi havia, sí que hi hauria d’haver alguna forma de càstig per a persones com el Cañizares. Carmen Andreu, la fiscal encarregada de determinar si monsenyor Cañizares ha comès un delicte contra el col·lectiu gai i contra el feminista és la fiscal delegada de delictes d’odi. La representant del Ministeri Públic haurà d’investigar la denúncia presentada pel col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals que va denunciar l’arquebisbe per les seves “condemnables declaracions homòfobes i masclistes contra les persones homosexuals i el moviment feminista”. Cañizares va carregar durant una homilia contra la “important escalada contra la família per part de dirigents polítics, ajudats per altres poders com el ‘imperi gai’ i certes ideologies feministes”, subratllant que les “lleis que comenten la ideologia de gènere” (en clara referència a les legislacions que advoquen per la igualtat efectiva entre home i dona) són “les més insidioses que hi ha hagut en tota la història de la Humanitat”. Aquestes paraules, unides a moltes altres frases poc o gens encertades del prelat van acabar amb la paciència de Lambda, que farts dels menyspreus del cardenal van decidir presentar una denúncia. I trobo que van fer molt ben fet.

Totes aquestes paraules de l’ínclit Cañizares van portar al prelat a rebre una reprimenda del Papa Francesc qui, segons fonts vaticanes, li va recordar que “Espanya està vivint un moment electoral i polític molt complicat en què l’Església ha de ser instrument constructiu, i no element desestabilitzador”. Però em sembla que no n’ha fet gaire cas…

El cardenal Cañizares ha cultivat altres perles. També va dir coses prou espatarrants i força fora de to sobre els refugiats: “Aquesta invasió de refugiats és del tot blat net?”.  O sobre les eleccions catalanes passades: “No entrem en valoracions polítiques, però des del punt de vista moral el que succeeixi el 27 de setembre planteja unes qüestions de summa gravetat”, era la seva forma de descriure les eleccions catalanes i, a més, va afegir, “Déu vol la unitat, és el que li és grat, encara que ens entestem a obrar el contrari, per raons que res tenen a veure amb l’Evangeli ” va dir durant una vigília convocada per pregar per la unitat d’Espanya.

Ha carregat contra  tots, especialment contra l’esquerra. Però també li va semblar el PP massa tou  quan temps enrere es va aprovar la reforma de l’avortament, de la qual va dir que: “El Govern, oblidant els seus principis, desdient-se de gestos anteriors i tornant-se enrere de les promeses electorals , va aprovar una mínima reforma, més real que aparent, de la llei vigent que consagra el dret a l’avortament “.

En fi, que aquesta no és la meva església. No és la església dels pobres (agafant el mot pobre en tots sentits de la paraula) que va voler Jesús i que em dóna la sensació que vol el Papa Francesc. Per què us penseu que ha tingut el Papa tant interès en establir la festa de Santa Maria Magdalena? El cardenal Cañizares no l’hauria fet mai una cosa així.

2 respostes

2 respostes a “Aquests cardenals!”

  1. Joanen 15 juny 2016 en 18:07 1

    Als EUA ara fa un o dos anys van arribar a empresonar un bisbe per haver seguit protegint capellans pederastes (ben fet, però va durar poc;confio que l’escarment es recordi). L’estil d’aquest senyor em recorda les posicions polítiques de la dreta religiosa (els mal anomenats “evangèlics” als EUA) suportades per gairebé tots els candidats republicans, que fan mítings parlant sobretot d’avortaments, casaments gais, dones i musulmans dolents i perillosos). Aquí el sr Cañizares seria lliure d’ensenyar als seus creients allò que vulgui però podria tenir un disgust amb la policia federal per incitar en públic contra grups protegits per les lleis de drets civils, que no sé com són a l’estat. Una abraçada, com sempre

  2. Joanen 15 juny 2016 en 20:49 2

    Benvolgut: als EUA (on sembla que ningú pot fer res contra les bestieses de Donald Trump) el problema seria si les declaracions de Cañizares les havia fet dintre un ambient religiós (a la trona durant una missa, per exemple), quan serien vistes com indoctrinació religiosa que, odioses o no, ningú té dret a prohibir i que cauen a la consciència dels qui les toleren, o si les declaracions ofensives les ha fet en públic (ràdio, televisió, diaris). En aquest cas, se’l podria acusar d’incitació contra un grup minoritari protegit per la llei federal de dreta civils i l’ FBI es podria presentar. Ara fa uns anys un bisbe fou detingut per uns dies per haver encobert malgrat tot capellans pederastes (molt ben fet; podria servir d’exemple). La verdadera solució seria tornar al sistema de l’església original, quan els bisbes eren triats entre els clèrics de mèrit i respectats de la mateixa diòcesi i no pas des de l’estranger amb criteris desconeguts.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*