16 gen. 2016

Vacances de jubilat

Publicat en 19:01 sota Jubilació

 

Carrer de DalíasJa sabeu que les vacances dels jubilats modestos i amb no gaires recursos són els viatges de l’ IMSERSO. Com a digne representant d’aquesta classe social i acomplint el destí d’una gran majoria de jubilats he estat 8 dies de vacances a Roquetas de Mar(Almeria) i algú ja s’ha cuidat de recordar-me si m’havia perdut i que trobava a faltar el meu apunt setmanal…
És veritat que vaig marxar per la porta falsa i sense avisar. Però vaig considerar que no calia fer publicitat d’un viatge tan modest com el meu. Si hagués anat a Austràlia, a Nova York o al Pol Nord potser sí que hagués valgut la pena de fer més aldarull… Simplement han estat les vacances d’un pobre jubilat, tot i que alguns diuen que nosaltres no podem parlar de vacances perquè hi estem sempre. No és ben bé així, però no en farem controvèrsia d’aquest tema.
Durant aquests dies d’autèntic descans, de desconnexió mental i canvi de rutines he tingut temps també per pensar una mica en aquest blog. He passat balanç dels temes sobre els que més escric, en la freqüència, en la forma i fins i tot si calia continuar-lo o abandonar-lo ja d’una vegada per totes, després de més de 7 anys d’escriure-hi amb certa freqüència.Si hagués de fer cas de la quantitat de comentaris que rebo, segurament que hauria d’abandonar-lo immediatament. Però veig que, tot i haver-hi molts pocs comentaris, les visites que em marca el comptador continuen més aviat en ascens. I, per altra banda, sempre rebo alguna impressió cara a cara (allò que en diríem “en viu i en directe”) d’algun seguidor que més aviat m’anima a seguir. Per tant, he decidit continuar; pels que em llegiu de tant en tant i per mi mateix que, com he dit alguna altra vegada, m’ho passo bé escrivint i em sembla que em serveix de teràpia. I, en els temps que corren, si em puc estalviar algun quartet amb psicòlegs i psiquiatres tampoc està gens malament. Diuen que és una cosa molt saludable això de treure de dins les inquietuds, poder parlar els problemes o, simplement, compartir les enrabiades, les penes i alegries o els temes d’actualitat amb algú. He comprovat que el sistema millor i més eficient per a mi és escrivint-ho. Això sí: si en teniu ganes, sempre serà benvingut algun comentari que vulgueu fer, tant si és discrepant com no. Sigueu generosos i escriviu també vosaltres alguna cosa de tant en tant…
I passant a parlar ja de les meves vacances us diré que vam anar a Roquetas de Mar, el poble on hi va tocar aquest any el Gordo de Nadal amb l’esperança de poder-hi trobar abandonat encara en algun racó alguns euros perduts enmig de l’eufòria espirituosa i la disbauxa d’algun guanyador; però res de res. Ni una trista copa de cava! Com a màxim -i per si volíem exercir la curiositat- ens van indicar on era la petita i humil Administració de Loteria on va ser venut el Gordo. Pel demés, no gran cosa per explicar. Fa ja una colla d’anys que vam visitar aquests mateixos paratges en una excursió que fèiem la gent d’ Acudam i, per tant, ja teníem una mica vistos els llocs i els paisatges, tot i que vam aprofitar-ho per gaudir d’un parell d’excursions als encantadors poblets blancs de les Alpujarras. Fora dels dos dies de vent intens que vam tenir al principi, vam gaudir de bon temps. I una altra cosa: continua impressionant la contínua expansió dels hivernacles, el famós mar de plàstic, que diuen que és de les poques coses que els astronautes veuen des de l’espai.
I per acabar vull fer una menció especial al Jose, un guia excepcional que ens va acompanyar en les excursions que vam fer. Jo, que quan era estudiant em vaig dedicar durant tres o quatre estius a fer de guia turístic per la Vall d’ Aran i el Pirineu francès -i que sé prou bé que ser un bon guia no és gens fàcil-, he de confessar que vaig poder conèixer i gaudir del millor guia. El Jose és un home molt culte, sap explicar les coses, distreu, explica acudits amb una gràcia andalusa excepcional, fa riure, fa reflexionar… Un autèntic guia 10!. Ho té tot! Llàstima que ja està a punt de jubilar-se, segons algun comentari que córrer. Sigui aquest humil apunt, un homenatge al Jose, el millor guia que jo he conegut!

6 respostes

6 respostes a “Vacances de jubilat”

 1. jaumeen 16 gen. 2016 en 23:59 1

  jaume siusplau no et desanimis escriu tal com ho fas de be. Som molts que disfrutem i ens instruïm llegin-te. Perdona´ns per no fer-t´ho saber més.

 2. Jaume Pubillen 17 gen. 2016 en 0:22 2

  Sí, Jaume, ho seguiré fent encara que només serveixi per a fer higiene mental i estalviar-me alguna sessió de psicòleg (i perdoneu-me els psicòlegs amics, que sóu uns quants….).
  Moltes gràcies… i a veure si molts altres prenen bon exemple de tu, Una abraçada

 3. Margaen 17 gen. 2016 en 7:39 3

  Moltes gràcies per el teu blog, sóc una seguidora assidua i gaudeixo molt dels teus escrits, així que espero poder seguir-te llegint durant molts anys.
  Cordialment, Marga C.

 4. Montseen 17 gen. 2016 en 13:35 4

  Jo també soc seguidora del teu bloc, encara que mai faci cap comentari, he de dir que el trobo interessant i m’ha agrada.Continua i no defalleixis

 5. Mar dels Amics del Llob.en 23 gen. 2016 en 0:24 5

  Si que és veritat que fèia dies que et trovàvem a faltar els Amics del Llobregat, ens dèiem, què li deu haver passat al Jaume que no escriu? Estarà molt confós o enfadat amb la política? Perquè mira que ens han fet patir… principalment els de la CUP.
  Jaume, no deixis d’escriure que ens ho expliques tot molt bé. No et fem massa comentaris ja que t’entenem i queda clar el que manifestes i serien moltes vegades que sols t’hauríem de dir: “Estem d’acord amb tu”
  Bé, celebrem que hàgiu gaudit d’un bon viatge per les terres d’Almeria
  i et tinguem de nou al blog. Cordialment.
  Mar, dels Amics del Llobregat

 6. Jaume Pubillen 23 gen. 2016 en 10:16 6

  Gràcies, amics, pels vostres comentaris i pel vostre seguiment. Una abraçada

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*