31 gen. 2013

Les nostres llibertats

Publicat en 19:39 sota Independència

Llegeixo ara mateix a “EL MATÏ DIGITAL”  aquestes breus frases de Mn. Ballarín, col·laborador habitual d’aquest diari:

INDEPENDÈNCIA

“Avui per avui,gràcies a Déu, no es guanya amb les armes, es guanya amb la pau.

Maleïts partits que posen les seves punyetes davant de les nostres llibertats.”

Josep M. Ballarín – 31.01.13

No he pogut vèncer la temptació de comentar-les una ica ja que estic totalment d’acord amb ell. Justament aquí rau el quid de la qüestió del tema estrella –junt amb el de la crisi- en aquest moments al nostre país. Estem massa plens de punyetes els catalans i ens fixem massa en els detalls. Ens fixem tant en els petits detalls que ens separen que no ens fixem en les grans coses que ens uneixen. Al desig d’alliberar-nos d’un gran i històric llast jo crec que hi estaria d’acord una immensa majoria de catalans. Per què, doncs, no ens deixem de punyetes i mirem una mica més enllà del nas. Deixem de mirar tant els arbres i mirem més el bosc. Deixem de mirar una mica el bri d’herba que tenim al davant del nas i mirem la grandiositat del paisatge que se’ns mostra al nostre davant amb tota l’esplendor. Deixem-nos d’immediateses inútils i mirem amb una mica de perspectiva.

Ens hem equivocat massa vegades en això com per tornar a caure en el mateix error. Faran el que sigui necessari per separar-nos, per fer-nos barallar entre nosaltres i, altre cop, ho aconseguiran si no anem alerta. No podem seguir posant la confiança en els que ens han enganyat tantes i tants vegades i sembla mentida que no ens adonem que ara ho tornen a intentar veient que ara anem seriosament buscant un nou camí. Simplement hauríem d’anar junts, no ser tan mesquins, deixar-nos de punyetes i ser més generosos.

3 respostes

3 respostes a “Les nostres llibertats”

 1. Josep Mariaen 01 febr. 2013 en 14:58 1

  Tens tota la raó, Jaume. I també la té Josep M. Ballarín amb el que diu de que els partits polítics posen” les seves punyetes davant de les nostres llibertats”. A veure si fan pinya tots plegats (naturalment sense el PP i C’s, falangistes del dimoni) fins a aconseguir que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa. Una abraçada des de Córdoba.

 2. Jaume Pubillen 02 febr. 2013 en 13:06 2

  Josep Maria: No t’arriba l’olor a podrit aquí a Còrdoba? Aquí aquesta gent del PP cada dia fan més pudor!
  Una abraçada

 3. Josep Mariaen 03 febr. 2013 en 17:09 3

  I tant que arriba!, Jaume. Però aquesta és la pudor que ha fet sempre el falangisme i els seus germans: el feixisme, el peronisme (aquí, a l’Argentina –encara que els que “manen” ara es diguin d’esquerres-), etc. I per la seva actitud amb Catalunya, també fa una pudor semblant el PSOE (i el seu “fill” català). Malgrat això espero i crec, que no podran amb nosaltres i tornarem a ser lliures. Una abraçada des de Córdoba.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*