14 gen. 2013

Les possibilitats

Publicat en 21:05 sota PSICOLOGIA

No sé per quin motiu exacte  (potser el fet que comencem any nou) fa dies que em donen tombs pel cap unes quantes coses que avui vull compartir. Són simples reflexions que potser no treuen cap a res però que a mi m’han semblat interessants.

Penso que en moments complicats i una mica convulsos com el que vivim és més necessària que mai la pau interior. Però la pau interior és molt difícil trobar-la si t’has quedat sense feina, si t’han desnonat, si no arribes a fi de mes o si tens alguna malaltia greu tu o algú de la teva família. Ja sé que és molt més fàcil fer totes aquestes reflexions quan no es passen punyeteres de veritat. Però, així i tot, penso que cal fer-les estiguem com estiguem.

Tot i el munt de dificultats que moltes persones viuen, cal mirar de sobreviure i mirar endavant perquè la vida ens depararà amb tota seguretat moments millors  i, per altra banda, ens permet aprendre del que vivim si sabem observar i treure conseqüències. Mai serem del tot allò que interiorment aspiràvem a ser; mai tindrem tot allò que voldríem tenir i, si ens comparem amb els altres, sempre veurem que tenim gent per davant, però que també en tenim molta per darrere. Vull dir que cal veure amb certa objectivitat el lloc on som, el que ens toca viure i ser conscients que potser no estem tan malament com ens pensem. I hem de procurar no comparar massa, perquè diuen que les comparacions sempre són odioses i potser ens faran avergonyir o engelosir o empetitir. Cadascú és com és i el que hem de procurar és mirar d’estar bé amb el que som, amb el que vivim, amb el que tenim i amb el que la vida ens regala, la qual cosa no significa quedar-nos quiets i no tenir aspiracions ni somnis.

Però sí que ens aniria bé a tots pensar que la vida té prou coses bones com per saber-les trobar i que tots nosaltres tenim moltes més capacitats del que ens imaginem i, per tant, caldrà buscar dins nostre com aprofitar-les totes. No ens ha tocat la loteria, i què?. No tenim tot el què volem, i què?. No som tan macos, ni tan perfectes com voldríem, i què?. No som gran cosa, potser… I què?

Som el que som. Però som únics i amb un munt de possibilitats de ser molt millors en quasi tots els aspectes de la nostra vida. Doncs mirem de buscar-les, trobar-les i aprofitar-les!

2 respostes

2 respostes a “Les possibilitats”

 1. Maren 19 gen. 2013 en 0:17 1

  Hola Jaume, preciós l’escrit. Jo no sóc capaç de saber exposar unes reflexions com fas tu, i què? Com bé dius, som el que som.
  Sí, però, que sóc capaç en llegir-les d’aprofundir i assaborir aquests continguts i sentir que les dificultats són greus per la persona que sols li resta sobreviure, però també penso, que si tenim un cor generós podem aconseguir que aquesta pau interior, que et refereixes, abundi per les dues parts alleugerin la situació.
  Gràcies pels teus escrits de part de tots els Amics del Llobregat.
  Mar

 2. Jaume Pubillen 19 gen. 2013 en 19:53 2

  Gràcies, Mar, a tu i a tots els amics del Llobregat. La vida sempre ens dóna infinitat de possibilitats i cal aprofitar-les. En temps difícils és quan més cal afinar l’oïda i l’olfacte per tal de saber-les trobar. Una abraçada a tots

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*