27 nov. 2012

Ens deixaran triar la forma de morir

Publicat en 20:52 sota ECONOMIA,POLÍTICA

No vull pas fer de comentarista polític, perquè no hi entenc gaire i no en sé gens, però sí que puc donar la meva opinió com una persona més del carrer. I això és el que faré un dia més, seguint amb tots aquests apunts que he anat fent aquests dies passats, centrats en els esdeveniments polítics que ens toca viure.  Aquest blog no ha pretès mai parlar només de política, sinó que pretén parlar de moltes més coses. Però ja hi haurà temps de parlar, si Déu vol.

Estic pensant que ja cal que ens preparem per aquests propers temps. Si fins ara només s’ha parlat de retallades, a partir d’ara parlarem de quina deu ser la millor forma de morir sense patir massa. Podrem anar pensant si morir de gana o de set; si morir decapitat o esquarterat; podrem triar si ofegats o cremats; si serà millor morir congelat o asfixiat… En fi, que ja ens podem posar a pensar quina pot ser la millor manera, a no ser que revertim aquesta situació tan fosca posant de seguida mans a la feina.

La manera de posar-nos en moviment i mirar de plantar cara a la situació, és procurar de totes les formes possibles fer un Govern fort. Des de Madrid miraran d’aprofitar aquest moment d’incerteses i ens negaran –encara més- el pa i la sal. M’equivocaria molt si les coses anessin d’una altra forma i miressin de “comprar” el President Mas amb un plat de llenties. Potser ho farien en un altre moment en què ells anessin llarg d’armilla, però ara ells també estan amb l’aigua al coll i no tenen diners per convidar a gaires sopars de duro. Per tant, preparem-nos a patir.

La única sortida, doncs, serà que es deixin de punyetes i de retrets CIU i Esquerra i es posin d’acord per anar junts on sigui i lluitar pel País si és que tant se l’estimen com diuen. Tots han fet coses malament (i moltes!) però ara seria el pitjor moment d’airejar-les. De moment sembla que ja s’han començat a fet l’ullet i han anat deixant anar cosetes… Doncs endavant i si s’hi vol afegir algú més, benvingut sigui. En moments com els actuals no hi ha altra sortida i, si tenen sentit de país penso que s’hi hauria d’afegir algú més. Els puristes sobren i ara hauran d’actuar els pràctics perquè el dia a dia serà molt dur. O ens salvem junts, o naufragarem junts i no se salvarà ni l’apuntador.

Necessàriament hauran d’administrar la misèria. Han quedat molt lluny els temps de les vaques grasses. A ningú agraden les retallades però són necessàries i inevitables i només els quedarà l’elecció d’on s’han de fer i ningú quedarà content. Ja es poden anar posant mans a la feina! És urgent!

2 respostes

2 respostes a “Ens deixaran triar la forma de morir”

  1. Joanoten 28 nov. 2012 en 2:32 1

    Però què dius ara, Jaume? No es tracta de decidir si volem morir penjats o esquarterats (que es feia a la Boqueria), ofegats o cremats, de fam o de set Perdona’m que ho digui, però és que hi veig una gran veritat que reflecteix bé la personalitat i el patiment del nostre poble. Com que tots ens semblem impotents i d’un a un en som, no hi ha res a fer, que facin com vulguin. Però fixa’t com lluiten els Israelians, per exemple. Si algú ha de ser decapitat, que siguin ells, no pas nosaltres, les seves víctimes. Els polítics treballen i són pagats per nosaltres i quan fallen, són ells els qui han de donar explicacions. Això no fou una batalla entre Rajoy i la Camacho per una banda i el gran Mas del Primer Pacte de la Moncloa per l’altra, sinó entre un poble oprimit ja per 300 anys i els seus opressors. La major part de nosaltres no hem plegat, i cal parlar perquè ningú ho faci i a mi em sembla que és en Mas qui hauria de donar moltes explicacions. Esperem el judici del Cel!

  2. Jaume Pubillen 28 nov. 2012 en 19:36 2

    Jo tampoc he plegat, Joanot. Parlar de pensar en la manera de morir és una manera de dir, una manera de parlar… Volia dir simplement que ara, o anem junts i fem un front comú o no ens en sortirem. Ahir pensava que això seria possible. Avui ja no ho veig tan clar després del que ja dit Junqueras. Però veurem què passa…
    CIU s’ha equivocat, i molt, a l’hora de fer plans. però ara penso que s’equivocaria ERC si no posa tota la carn a la graella.
    Una abraçada

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*