21 set. 2012

NOOS llena de orgullo y satisfacción

Publicat en 22:19 sota Catalunya,Independència,POLÍTICA

urdangarin-camina-o-revienta_thumb[1]El discurs de Nadal del Rei sempre començava igual: “Nos llena de orgullo y satisfacción felicitaros estas entrañables fechas…” Vista la nova pàgina web de la Casa del Rei, on encara s’hi manté un tal Iñaki Urdangarín –duc de Palma- es podria dir més aviat “NOOS llena de satisfacción y llena el bolsillo de algunos“…

S’acaba de saber, segons explica el diari EL PAÍS, que Urdangarín i el seu soci Torres van rebre, junt amb les respectives esposes, tres milions d’ euros de NOOS, la seva molt productiva empresa (productiva per les seves butxaques, s’entén). Llegiu aquest article, si us plau!

D’això jo en dic indecència. Vivim en una Espanya indecent que, segons el diccionari, és aquell que no obra dignament i no mostra respecte als bons costums. És una indecència que després vingui el Rei i ens faci una carta-sermó dient-nos que hem de ser bons nens, que ens hem de portar bé i fer força bondat. I ho diu ell, que ha perdut tot el poc prestigi que encara li podia quedar després dels darrers esdeveniments que ha protagonitzat durant aquests darrers temps.

I, amb el Rei, hi podríem afegir tota aquesta colla de polítics que no fan més que amenaçar al President Mas –i amb ell Catalunya sencera- amb totes les plagues d’ Egipte si ens independitzem. Ara ens tocarà passar una temporada entre amenaces, bones paraules, noves promeses i tot el que us pugueu imaginar. Ara sortirà el policia bo i el policia dolent, com en les bones pel·lícules de gàngsters i mafiosos. S’inventaran el que sigui per fer-nos por, per fer-nos sentir culpables i fer-nos tirar enrere en aquest procés que hem començat. Aquests dies s’escolten experts de tots tipus fent-nos veure que la cosa no té sortida i que anem cap a un carrer sense sortida. És veritat això?

Ara és l’hora –i és urgent- que comenci a parlar la gent que realment en sàpiga, els experts de veritat i no tant els tertulians que saben una mica de tot i no gaire de res. Ara no és l’hora dels opinadors sinó que és l’hora dels professors, dels tècnics i dels que saben sobre economia, sobre política, sobre dret, sobre relacions internacionals, etc Ara és l’hora que ens han d’explicar com s’hauria de fer el camí que hem començat, de com es poden fer les coses per tal que surtin bé, de com el món ens pot ajudar, de com cal fer les coses per tal de que tothom ens miri amb respecte i que és de justícia que ens ajudin. De fet, em dóna tota la impressió de que el món ja ens ha començat a mirar amb força respecte des de la manifestació multitudinària del 11 S. Cal seguir per aquest camí. A cada argument que donin uns, cal que algú surti amb un altre argument rebatent-lo. Perquè segur que ni els mateixos experts es posaran d’acord en la majoria de coses, com passa habitualment. Les coses sempre tenen moltes interpretacions i cal que ens les expliquin i cal que les expliquin a Europa i al món. Cal que s’expliqui que la independència és un dret i que no hi sortiríem perdent de cap de les maneres. Tot al contrari: segurament que hi sortiríem guanyant en tots els terrenys.

Només d’aquesta manera podrem sortir d’aquesta Espanya indecent, injusta i espoliadora, que ens té sotmesos i que ni ens estima i ni ens vol deixar marxar.

4 respostes

4 respostes a “NOOS llena de orgullo y satisfacción”

 1. Josep Rofen 22 set. 2012 en 8:49 1

  ostres Jaume “per sucar-hi pa”

 2. Jaume Pubillen 22 set. 2012 en 11:26 2

  Sí, Josep. Pa amb oli. Diuen que qui remena oli els dits se’n unta. Aquest paio se n’ha ben untat els dits.
  Una abraçada i molts ànims!

 3. Joanoten 22 set. 2012 en 17:11 3

  Ja tenim, com vàrem veure clarament el 11s2012, (i és un model pel món) un moviment independentista molt fort d’origen popular i estrictament pacífic, no sols ignorat, sinó contra la voluntat dels polítics que ens haurien de liderar i és aquesta manca tan trista de lideratge la que llença una ombra sobre el nostre futur. Ja sóc gran i res no voldria més que una resolució del nostre problema, però ara veureu com obren una negociació a la baixa que canvïi poc

 4. Jaume Pubillen 23 set. 2012 en 0:13 4

  Tens raó, Joanot. El “gran timoner” (Mas) no sé si serà capaç de dur-nos enlloc. Si fos per ell, segur que no. Però darrere hi ha un poble amb molta embranzida i cada dia més emprenyat…
  I tenim la sort que a Madrid hi ha el Rajoy que és dels pitjors governants que he conegut (deixant de banda Zapatero, un altre sabatot) i, com que tancarà totes les portes de sortida, al final la cosa explotarà per algun costat. Les olles a pressió si no tenen un lloc de sortida esclaten.
  Veurem què passa… Però la cosa serà interessant, no et sembla, Joanot?
  Una abraçada a través de l’oceà.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*