13 set. 2012

Mireu com ens estimen els espanyols!

Publicat en 20:35 sota Independència

Ara resulta que ens estimen tant els espanyols que fins i tot ens adverteixen que si ens independitzem podríem ser molt més pobres. Això és el que diu el diari ABC, un diari que ja sabem que ens estima molt. Igual que La Razón. Ens adverteixen que la nostra renda per càpita podria equiparar-se a la de Xipre.

Gràcies, moltes gràcies  per d’advertiment. ja sé que ens estimeu molt i que sempre voleu el millor per a nosaltres. Però em sembla que és millor que ens deixeu ser més pobres, si és que decidim voler-ho ser. Posats a decidir, potser fins i tot voldríem ser més pobres. Quan una parella es divorcia quasi mai és avantatjós per a ningú econòmicament a curt termini. Però si es mira en perspectiva… potser hi sortiríem guanyant i tot!  I , si no, no hi patiu gent de l’ ABC, ja ens espavilarem.

Posats en pla paternalista com es posen, els agraïm de tot cor l’advertiment. Donar bons consells sempre és bo. Altra cosa és que els vulguem seguir, perquè en temo que darrera d’aquest bon consell hi ha una apel·lació a la por i molt, molt i molt egoisme per part seva perquè saben molt bé que els únics que hi sortirien perdent serien ells. Se’ls acabaria la mamella d’on munyir la vaca perquè, de cop, se’ls moriria la vaca. I ja se sap que la millor tàctica és anar mantenint la vaca viva encara que se la maltracti i no se li doni el menjar que es mereix.

Em temo, però, que ja poden anar dient que no els farem gaire cas.

3 respostes

3 respostes a “Mireu com ens estimen els espanyols!”

 1. Josep M Boix-Masramonen 13 set. 2012 en 22:49 1

  ¿Voleu dir que en el cas de Catalunya – Espanya, més que d’un divorci no es tracta de promoure l’allunyament del maltractador? Francament, que jo sàpiga, mai no ens hem “casat” amb Espanya. Més aviat s’ha tractat d’una llarga convivència forçada, amb notoris episodis d’abús i agressió reiterats. Un malson.
  Referent a “País Petit”, ja deus haver llegit la contribució de J.Ll.Carod-Rovira a EL PUNT d’avui. Tant pel fons com per la forma, m’ha semblat un encert.

 2. Jaume Pubillen 14 set. 2012 en 18:13 2

  Tens raó, Josep Maria. Es tracta d’un cas de maltractament reiterat, com molt bé dius. A veure si d’una vegada ens en podem desempallegar.
  En quant a l’article de Carod-Rovira no l’he sabut trobar. Si per cas, indica’m el link si el tens.
  Una abraçada

 3. Josep M Boix-Masramonen 15 set. 2012 en 19:32 3

  Em vaig equivocar. L’article de Carod-Rovira, “Petit país”, el trobaràs a nació digital. Val la pena de cara a anar aclarint tòpics mal fonamentats.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*