22 ag. 2012

És democràtica la disciplina de vot?

Publicat en 9:29 sota Llibertat,POLÍTICA

Clarament no. Fins i tot la considero una aberració que, segons el diccionari, és la “desviació de la veritat, de la rectitud, d’un principi, de l’estat natural, del tipus ordinari”.

Dic això arrel de l’expulsió del diputat balear i alcalde de Manacor, Antoni Pastor, per trencar la disciplina de vot en defensa del català al Parlament balear després de desmarcar-se del seu partit en la votació de la Llei de Funció Pública que elimina el requisit del català. ANTONI PASTOR (del PP) va dir que “el català és la nostra llengua pròpia" i, per tant, no podia votar una cosa com aquesta.

Aquesta història de la “disciplina de vot” jo no l’entenc, sincerament. I no cal ser especialista en dret polític per entendre que aquest concepte és molt discutible i, en el fons, gens democràtic perquè només és vertadera aquella democràcia que salva en plenitud  -per igual  i sense desequilibris- tant l’home com la seva llibertat. Perquè quan l’home deixa de ser internament lliure, deixa de ser home, Home i llibertat són la mateixa cosa. I si les estructures de l’ Estat i els òrgans de govern ho impedeixen la democràcia es converteix en dictadura.

Quantes vegades hem criticat les dictadures de partit en els règims comunistes? Quantes vegades critiquem els grups de pressió, els mitjans de comunicació que transmeten les notícies segons un dictat superior? Quantes vegades critiquem l’Església perquè no permet la  llibertat de pensament i d’expressió? La disciplina de vot va exactament per aquest mateix camí i quan un membre del partit, seguint la seva consciència, la trenca és convidat a marxar o és acomiadat directament com en aquest mateix cas del que parlem avui. Dies enrere es va produir una situació similar en el PSC amb Ernest Maragall, a qui no han expulsat, però quasi… Per tant, aquest vici tan greu que anem arrastrant no és exclusiu dels partits de dreta sinó que malauradament és ben viu a quasi tots els partits. Què esperen a canviar la situació i deixar llibertat de vot als seus membres? Tenen por a la llibertat? Segurament que sí. I molts diputats també tenen por a exercir la seva llibertat perquè temen l’expulsió i  quedar-se sense el sou…

On és la llibertat?  Els partits cultiven la democràcia o el servilisme? La disciplina de vot no fa més que imposar una dictadura de partit aberrant i vergonyosa, que ja seria hora d’anar allunyant. Les dictadures d’avui en dia ja no són com les d’abans (en queden molt poques al món) però encara en queden i són les que s’encarnen en individus o grups poderosos que imposen la seva voluntat de maneres molt més refinades, però igualment dictatorials. L’autèntica llibertat neix d’un mateix i no s’imposa des de fora. La llibertat imposada no és llibertat sinó que és dictadura i imposició.

Per això cal lloar la valentia, la dignitat, l’honestedat i la lliure consciència d’ Antoni Pastor, que ha fet el que creia que havia de fer i que sap que és el natural: defensar la llengua del seu poble. Per això amb persones com aquest diputat les dictadures de tot tipus tenen els dies comptats perquè són aquestes persones les que enterren les dictadures i els dictadors.

Felicitats Antoni perquè t’has de sentir content i orgullós de la teva llibertat! El teu poble t’ho reconeixerà i t’ho agrairà si segueixes sent lliure i estant compromès amb el teu poble i la teva llengua!

3 respostes

3 respostes a “És democràtica la disciplina de vot?”

  1. Joanoten 22 ag. 2012 en 17:13 1

    Molt ben dit! Més que la “disciplina” del vot, caldria dir-ne l’esclavatge del vot. Sembla com si en ser elegits, aquestes tristes figures haguessin perdut el dret constitucional de la llibertat del vot. Jo em pregunto perquè es molesten a fer el teatre d’una votació al Parlament. Que els caps de grup enviïn el seu vot per e-mail i ja està.
    No és únic de l’estat espanyol, peroò gairebé. El cas del PSC és verdaderament trist. Els veig votant amb llàgrimes als ulls, per por de perdre-ho tot si desobeeixen el PSOE

  2. Jaume Pubillen 22 ag. 2012 en 20:01 2

    Joanot, totalment d’acord amb tu. Com va per NY? Ja vaig llegir tota l’aventura atmosfèrica que vau passar…. Espero que estiguis bé. Una abraçada

  3. Joanoten 22 ag. 2012 en 22:40 3

    Trobo que a l’agost tant a NY com a Barcelona el que més falta fa és una miqueta d’humor. L’any passat fou en Rodriguez Majadero topant al bany de dones amb a Sra Merkel durant una reunió per culpa de no saber llegir en anglès què deia a la porta. Aquest any el protagonista serà un senyor torturat pels dubtes.
    Altrament tot va tan bé com es pot esperar. Allò del “derecho” a Washington es va llegir per tot el món, fins i tot a alguns diaris ibèrics.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*