27 juny 2011

Rouco Varela i el M-15

Publicat en 7:10 sota Església

“Los jóvenes del 15-M no conocen a Dios”. Amb aquestes paraules s’ha despatxat tan alegrement el Cardenal Rouco Varela.

Jo em pregunto: “Els Cardenals i Bisbes espanyols coneixen Déu?. I si el coneixen, ho demostren? Potser coneixen un Déu llunyà dels homes, que és el aquests bisbes que prediquen. Però coneixen Jesús, que va ser l’ Home-Déu que es va voler apropar als homes, fent-se home ell mateix?

Han mirat una mica cap endins de l’Església Catòlica i han vist quants joves hi tenen? I tots aquests joves que ara aniran a Madrid després els tornaran a veure durant la resta de l’any a les respectives parròquies?

Estan segurs aquests capellans i bisbes del collet i del vestit negre -a qui el Vaticà II sembla que els ha relliscat i que sembla que per a ells no va existir- que es poden fer diagnòstics d’aquest tipus?

És millor la seva visió de l’ Església que la dels “empestats” teòlegs de l’alliberament i dels capellans i bisbes que miren més els pobres que no pas les empreses que pagaran la trobada de joves de Madrid?

Sap el Sr Cardenal de Madrid què fan aquests bancs i aquestes empreses amb els més pobres i desfavorits? Sap que a molts d’ells els ha deixat al carrer sense casa i amb la vida hipotecada i destrossada?

Aquesta Església del Sr. Cardenal de Madrid –i de molts bisbes semblants a ell- cada dia interessa a menys gent. I, en canvi, estic segur que el moviment M-15 interessa cada dia més a la societat, que no és burra, no es mama el dit i que possiblement té moltes més ànsies de justícia i llibertat de les que sembla tenir aquesta Església que ells volen…

2 respostes

2 respostes a “Rouco Varela i el M-15”

  1. Joanoten 27 juny 2011 en 22:50 1

    El que passa és que el món s’està fent de dretes molt ràpidament. L’església oficial d’aquesta mena de bisbes està patint molt a Europa però no pas als EUA, on el nombre de catòlics registrats augmenta. Cal tenir en compte que l’escàndol sexual va començar aquí i que ha costat ja prop de mil milions d’indemnització. Però malgrat tot han tornat a repetir el mateix escàndol fa molt poc a Fildèlfia i un altre lloc i l’església s’escapa de cap mena de càstig o rebuig popular. Ara amb motiu de la nova llei de matrimonis gais, l’arquebisbe de NY, un tal Nolan, un home gras i desagradable que a Milwaukee va aconseguir amagar els milions de l’església i declarar una bancarrota fraudulenta per no pagar les víctimes, es va presentar a la nostra capital d’Albany a dirigir crits i manifestacions contra els gais. Va declarar a un dari no sols que la llei posava en perill el matrimoni tradicional (que no veig perquè) sinó que demà exigirien la legalització els que volen casar-se amb una germana o tenir moltes dónes. Són tots iguals. Sovint em pregunto si creuen en Déu.

  2. Jaume Pubillen 28 juny 2011 en 20:52 2

    Sí, Joanot, jo també m’ho pregunto a vegades. Perquè aquesta Esglésisa no té res a veure amb la de Jesús el Natzarè.
    Una abraçada

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*