16 juny 2011

Prohibits els ocells

Publicat en 23:23 sota GENERAL

2 respostes

2 respostes a “Prohibits els ocells”

 1. Josep Maria Casas Moralen 21 juny 2011 en 0:53 1

  Felicitacions Jaume, molt però molt bo. Veig que esculleixes els temes de manera impecable. Tinc entès que el text de “Los Pájaros Prohibidos” és d’un llibre de contes del gran Eduardo Galeano, però no se com es diu. M’ho pots dir?, doncs m’agradaria tenir-lo. Moltes gràcies. Una abraçada.

 2. Jaume Pubillen 21 juny 2011 en 18:13 2

  Hola Josep Maria: Jo sóc un gran admirador d’ Eduardo Galeano. Aquest text, en concret, pertany a un dels llibres de la trilogia que té sobre la història d’ Amèrica i que es titula “Memoria del fuego”.
  Una història una mica original, feta de relats curts. Els seus personatges són figures històriques, generals, artistes, revolucionaris, obrers, conquistadors i conquistats, que són presentats en episodis breus que reflecteixen al seu torn la història colonial del continent. Comença pels mites de creació precolombins i culmina en la dècada de 1980.
  Aquesta trilogia la va escriure a Barcelona, a partir dels anys 80, quan va haver de fugir per les dictadures d’Uruguai, primer i d’Argentina, després.
  Jo tenia els tres volums a casa però se me n’ha perdut un (coses de deixar els llibres). Valen la pena i te’ls recomano.
  Una abraçada forta.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*